Home » Politic » Democrat-liberalii au rămas fără casă PDL Bârlad, lovitură după lovitură

Democrat-liberalii au rămas fără casă PDL Bârlad, lovitură după lovitură

După ce Daniel Buzamăt, fostul lider al pedeliștilor bârlădeni, a sărit cu arme și bagaje în barca Partidului Mișcarea Populară, acum PDL Bârlad a rămas și fără sediu. Nici la Vaslui democrat-liberalii nu mai au sediu încă de acum o lună, când s-au autoinvitat în „casa” colegilor de alianță. Atunci, capii PNL i-au defilat „onorabil” pe democrat-liberali, spunând că sediul lor este mult prea mic pentru atâția membri și că va trebui identificat un sediu nou care să răspundă nevoilor Alianței.

Daniela PORUMB

buzamat_daniel22

Daniel Buzamăt

conferinta pdl 1

Sediul PDL Bârlad

Democrat liberalii bârlădeni sunt în alertă maximă: au rămas fără lider (prin migrarea lui Daniel Buzamăt la PMP) și, pe deauspra, în cel mai scurt timp trebuie să părăsească sediul unde își desfășurau activitatea. Motivul pentru care filiala locală a Partidului Democrat Liberal (PDL) va fi nevoită să evacueze actualul sediu este neplata chiriei, care se ridică 9.000. La această sumă se adaugă alți 3.500 de lei, reprezentând debitele la utilități. Pentru toată această situație, pedeliștii îl acuză pe Buzamăt.

”Ne-am trezit cu niște datorii enorme, de aproape 13.000 de lei, pe care acum trebuie să le suportăm și să găsim soluții să le achităm. Astăzi, în plină campanie electorală, suntem somați să părăsim sediul. Responsabil de aceste datorii este Buzamăt, întrucât la nicio ședință pe care am avut-o nu ne-a prezentat situația. Consider că aceste datorii au fost ascunse intenționat. Eu am adus de două ori datoriile la zi” a declarat Cornel Pleșu, președinte interimar al PDL Bârlad.

Pleșu spune că organizația a primit somații de evacuare pentru neplata chiriei și pentru că nu va avea încotro, își va muta toate angaralele în sediul „fraților” liberali, gest pe care Pleșu îl consideră absolut firesc după înființarea Alianței Creștin Liberale (ACL).

Pedeliștii, supărați de trădarea lui Buzamăt

Daniel Buzamăt este unul din consilierii locali care a dat startul traseismului politic. El s-a alăturat Partidului Mișcarea Populară (PMP), părăsind fără regrete PDL, partid în care a activat începând din 2008.

Pleșu susține că nu l-a surprins decizia luată de Buzamăt: ”Noi am sesizat pașii mici pe care i-a facut în timp și am constat cu surprindere și cu oarecare regret că toate bănuielile noastre s-au confirmat. I-am acordat încredere și l-am susținut să devină președintele partidului. După ce a devenit președinte, treptat lucrurile au început să deraieze oarecum de la mersul normal al unui partid. E un lucru pe care îl regretăm fiindcă l-am susținut nu numai eu, ci toți cei din partid au crezut la un moment dat că este o soluție de viitor. Nimeni nu l-a fugărit pe domnul Buzamăt, nimeni nu a avut ceva cu el, nimeni nu l-a lucrat din interior. Susținerea noastră a fost răsplătită cu o trădare, un lucru neconform cu ceea ce înseamnă cinstea și onoarea”.

PDL nu are sediu nici la Vaslui

Democrat-liberalii au rămas fără sediu și la Vaslui, încă de acum o lună. Motivul principal este același ca și la Bârlad: neplata chiriei. De asemenea, șefii democrat-liberali de la Vaslui au încercat să se integreze în „casa” colegilor de alianță. La momentul discuțiilor, însă, liberalii i-au defilat politicos, motivând că sediul PNL este prea mic și deci impropriu desfășurării activității birourilor reunite. A rămas ca președinții celor două partide să caute o soluție bilateral avantajoasă, aasta însemând un nou spațiu care să fie sediul ACL.

Rămâne de văzut dacă PNL va ceda solicitării colegilor de alianță și îi va primi în sediile din Vaslui și Bârlad, ori dacă vor fi identificate noi spații în care se vor crea sediile ACL. Până atunci, liberalii se mențin sceptici în privința colegilor de alianță, întrebându-se dacă renunțarea la sedii este o simplă coincidență ori o complicată strategie. (Alex SAVA)

După ce Daniel Buzamăt, fostul lider al pedeliștilor bârlădeni, a sărit cu arme și bagaje în barca Partidului Mișcarea Populară, acum PDL Bârlad a rămas și fără sediu. Nici la Vaslui democrat-liberalii nu mai au sediu încă de acum o lună, când s-au autoinvitat în „casa” colegilor de alianță. Atunci, capii PNL i-au defilat „onorabil” pe democrat-liberali, spunând că sediul lor este mult prea mic pentru atâția membri și că va trebui identificat un sediu nou care să răspundă nevoilor Alianței. Daniela PORUMB Democrat liberalii bârlădeni sunt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: