Home » Justitie » Dosare de pensie întocmite greșit de oameni "culeși de pe stradă"

Dosare de pensie întocmite greșit de oameni "culeși de pe stradă"

Zeci de pensionari din județ, pentru care s-ar putea aplica amnistia fiscală adoptată de Senat au returnat ani la rând o parte din venituri din cauza celor care le-au întocmit greșit dosarele de pensionare în anul 2005, când s-a trecut la informatizarea sistemului de pensii.

Potrivit directorului Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui situația se datorează operatorilor angajați în acel an pe perioadă determinată de către Institutul Național de Cercetare și Formare în Domeniul Muncii și Prestației Sociale, în urma unor anunțuri publicate în ziare.„Selecția acestor operatori s-a făcut de către institut în teritoriu, în urma unui concurs. Când am verificat dosarele de angajare, am constatat că au fost selectați și oameni necalificați, culeși de pe stradă, unii care nu aveau nici liceul, aceștia fiind o parte din cei care s-au ocupat de introducerea datelor din dosarele pensionarilor în sistemul informatic. Așa se explică de ce au apărut și erorile la calcularea pensiilor, deși operatorii aveau verificatori și coordonator al întregii activități. Ulterior, s-au recalculat pensiile și s-au constituit debite pentru pensionari”, a declarat directorul CJPVaslui, Isabel Bogdan, pentru mediafax.ro.

În județul Vaslui sunt 239 de pensionari care ar putea beneficia de amnistia fiscală adoptată de către Senat.

Guvernul a aprobat, în 19 august, proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor și a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcționarilor, actele normative fiind transmise Parlamentului spre adoptare.

Întrucât Camera Deputaților este Cameră decizională în cazul legilor privind reducerea CAS și amnistierea fiscală a mamelor și pensionarilor, joi, premierul Victor Ponta a cerut, la începutul ședinței de Guvern, ca toți miniștrii deputați să fie prezenți, alături de el, marți la votul final asupra celor două proiecte de lege. Senatul a aprobat atât a doua lege de reducere a contribuțiilor de asigurări sociale și amnistierea fiscală față de pensionari, de mame și de profesori și vreau să vă rog și să vă cer, de fapt, toți membrii Guvernului care sunteți deputați, în egală măsură și senatorii, marțea viitoare să fim la votul final pentru a trece aceste legi importante, reducerea CAS și amnistia pentru cei care aveau nevoie”, a cerut Victor Ponta.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a stabilit, marți, ca votul asupra Legii de reducere a CAS și a legilor de amnistiere fiscală a mamelor și pensionarilor să fie dat peste o săptămână. (Roxana NĂSTASĂ)

Zeci de pensionari din județ, pentru care s-ar putea aplica amnistia fiscală adoptată de Senat au returnat ani la rând o parte din venituri din cauza celor care le-au întocmit greșit dosarele de pensionare în anul 2005, când s-a trecut la informatizarea sistemului de pensii. Potrivit directorului Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui situația se datorează operatorilor angajați în acel an pe perioadă determinată de către Institutul Național de Cercetare și Formare în Domeniul Muncii și Prestației Sociale, în urma unor anunțuri publicate în ziare."Selecția acestor operatori s-a făcut de către institut în teritoriu, în urma unui concurs. Când am…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile