Home » World » Țările arabe au căzut de acord să-i înfrunte pe jihadiștii Statului Islamic

Țările arabe au căzut de acord să-i înfrunte pe jihadiștii Statului Islamic

Țările arabe au căzut de acord să-i înfrunte pe jihadiștii Statului Islamic (SI), care răspândesc teroare în Irak și Siria, a declarat duminică șeful Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, transmite France Presse.
„Miniștrii de externe ai țărilor arabe au căzut de acord să ia măsurile necesare pentru a înfrunta grupurilor teroriste, inclusiv Statul Islamic”, a declarat Arabi, în cadrul unei conferințe de presă la sfârșitul unei reuniuni la nivel de miniștri ai acestei organizații la Cairo.
Conform textului final al reuniunii Ligii Arabe, citit de Arabi, miniștrii arabi au convenit „să ia toate măsurile pentru a combate terorismul la nivel politic, ideologic și al securității”.
Textul nu face nicio referire la proiectul coaliției internaționale inițiat de SUA pentru a lupta împotriva Statului Islamic.
În deschiderea acestei reuniuni, șeful Ligii Arabe a făcut apel la țările arabe să facă față ‘militar și politic’ jihadiștilor SI.
Sursa: agerpres.ro

Țările arabe au căzut de acord să-i înfrunte pe jihadiștii Statului Islamic (SI), care răspândesc teroare în Irak și Siria, a declarat duminică șeful Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, transmite France Presse. "Miniștrii de externe ai țărilor arabe au căzut de acord să ia măsurile necesare pentru a înfrunta grupurilor teroriste, inclusiv Statul Islamic", a declarat Arabi, în cadrul unei conferințe de presă la sfârșitul unei reuniuni la nivel de miniștri ai acestei organizații la Cairo. Conform textului final al reuniunii Ligii Arabe, citit de Arabi, miniștrii arabi au convenit "să ia toate măsurile pentru a combate terorismul la nivel politic,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: