Home » Invatamant » Înaltă distincție pentru profesoara Gramaticu

Înaltă distincție pentru profesoara Gramaticu

Președința Societății de Istorie – filiala Bârlad a fost distinsă cu premiul „A.D. Xenopol”.

Pe 2 august, profesoara Oltea Rășcanu Gramaticu, președinta Societății de științe Istorice – Filiala Bârlad, a fost distinsă cu premiul „A.D. Xenopol” pentru lucrarea „Bârladul și Gloria Militară”, apărută la Editura PIM din Iași, în 2013.

Premiul i-a fost înmânat de către profesorul universitar dr. Bogdan Murgescu, de la Universitatea București, cu ocazia Lectoratului de vară organizat de Societatea de științe Istorice din România, desfășurat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în perioada 25 iulie – 3 august.

„M-am simțit onorată pentru că premiul oferit vine ca o recunoaștere a activității mele pe plan științific și cultural, desfășurată timp de trei decenii în fruntea Societății de științe Istorice – Filiala Bârlad”, a declarat Oltea Rășcanu Gramaticu.

Premiul „A.D. Xenopol” este al treilea pe care distinsa profesoară din Bârlad l-a primit după alte două distincții importante. În 2011, la Timișoara, i-a fost conferit premiul „Nicolae Iorga” pentru lucrarea „Societatea de științe Istorice între trecut și viitor”, apărută la Editura PIM din Iași în 2011, iar în 2012 a fost distinsă cu premiul „C.C. Giurescu” pentru lucrarea „Personalități bârlădene. Dicționar”, apărută la aceeași editură în 2012.

Oltea Rășcanu Gramaticu a primit și anul trecut o distincție, respectiv o diplomă de excelență pentru întreaga activitate literar-științifică, ce i-a fost înmânată într-un cadru festiv la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Neobosita profesoară a reușit să publice până acum 15 volume de istorie, memorialistică și de călătorie, iar acum lucrează la finalizarea „Istoriei Bârladului. Lucrări de autor” – ediția a III-a, lucrare de 3000 de pagini care va apărea în trei sau patru volume, în această toamnă. (Mihaela NICULESCU)

Președința Societății de Istorie - filiala Bârlad a fost distinsă cu premiul „A.D. Xenopol”. Pe 2 august, profesoara Oltea Rășcanu Gramaticu, președinta Societății de științe Istorice – Filiala Bârlad, a fost distinsă cu premiul „A.D. Xenopol” pentru lucrarea „Bârladul și Gloria Militară”, apărută la Editura PIM din Iași, în 2013. Premiul i-a fost înmânat de către profesorul universitar dr. Bogdan Murgescu, de la Universitatea București, cu ocazia Lectoratului de vară organizat de Societatea de științe Istorice din România, desfășurat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în perioada 25 iulie – 3 august. „M-am simțit onorată pentru că premiul oferit…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: