Home » Invatamant » ISJ Vaslui a finalizat licitația pentru achiziționarea rechizitelor

ISJ Vaslui a finalizat licitația pentru achiziționarea rechizitelor

Deși acum câteva zile se zvonea că elevii sărmani din județ ar putea începe școala fără rechizite, întrucât licitația nu s-a încheiat, iată că lucrurile nu stau deloc așa. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, licitația privind rechizitele pentru elevii înscriși în program tocmai s-a încheiat, firma desemnată câștigătoare fiind SC Dolex Com SRL din Râmnicu Vâlcea.

Astfel, în anul școlar 2014-2015, 26.154 de elevi din județ, majoritatea din mediul rural, vor primi rechizite din partea ISJ Vaslui. Ajutoarele sunt în valoare de 25 de lei pentru un elev din învățământul primar și 30 de lei pentru un elev din învățământul gimnazial. Rechizitele sunt diferențiate în funcție de clasă, însă în pachete există și materiale comune ciclului primar și celui gimnazial. Din pachetele de rechizite nu vor lipsi caietele, pixurile, creioanele și acuarelele, de care fiecare elev are nevoie.

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite școlare, pot beneficia de programul social „Rechizite școlare”, elevii care sunt înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, care frecventează cursurile de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară. (Roxana NĂSTASĂ)

Deși acum câteva zile se zvonea că elevii sărmani din județ ar putea începe școala fără rechizite, întrucât licitația nu s-a încheiat, iată că lucrurile nu stau deloc așa. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, licitația privind rechizitele pentru elevii înscriși în program tocmai s-a încheiat, firma desemnată câștigătoare fiind SC Dolex Com SRL din Râmnicu Vâlcea. Astfel, în anul școlar 2014-2015, 26.154 de elevi din județ, majoritatea din mediul rural, vor primi rechizite din partea ISJ Vaslui. Ajutoarele sunt în valoare de 25 de lei pentru un elev din învățământul primar și 30 de lei pentru un elev…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: