Home » Invatamant » Ministrul Educației vrea muzică clasică pentru elevi

Ministrul Educației vrea muzică clasică pentru elevi

De pe 15 septembrie, Ministrul Edicației, Remus Pricopie, ia o măsură împotriva lui Guță și Salam. Considerând că elevii sunt supuși unui val de muzică de proastă calitate, acesta a luat hotărârea ca instituțiile de învățământ să se ocupe mai mult de educația muzicală și culturală a elevilor.

Astfel, în urma semnării unui protocol de colaborare între Ministerul Educației Naționale și Radio România Muzical, începând cu anul școlar 2014-2015, proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” devine un program național în școli. Astfel, postul de radio dedicat muzicii clasice va pune la dispoziția profesorilor cele mai importante piese muzicale, însoțite de explicații, al căror scop este familiarizarea elevilor cu muzica clasică.

Ba mai mult, proiectul se pare că are și o componentă activă: începând cu 1 octombrie, pe site-ul www.romania-muzical.ro, vor fi demarate mai multe concursuri. Astfel, elevii care vor răspunde întrebărilor referitoare la piesele muzicale puse la dispoziție vor fi premiați cu CD-uri și cărți. Apare însă fireasca întrebare: câți elevi români îi vor lăsa pe Guță și Salam pentru Mozart, Beethoven sau Verdi? (Roxana NĂSTASĂ)

De pe 15 septembrie, Ministrul Edicației, Remus Pricopie, ia o măsură împotriva lui Guță și Salam. Considerând că elevii sunt supuși unui val de muzică de proastă calitate, acesta a luat hotărârea ca instituțiile de învățământ să se ocupe mai mult de educația muzicală și culturală a elevilor. Astfel, în urma semnării unui protocol de colaborare între Ministerul Educației Naționale și Radio România Muzical, începând cu anul școlar 2014-2015, proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" devine un program național în școli. Astfel, postul de radio dedicat muzicii clasice va pune la dispoziția profesorilor cele mai importante piese muzicale, însoțite…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: