Home » Invatamant » Revoltă în prag de an școlar în fața școlii din Albești

Revoltă în prag de an școlar în fața școlii din Albești

Peste 100 de părinți din comuna vasluiană Albești au organizat, ieri, un protest în fața unei școli finalizate în proporție de 95%, în care elevii nu pot intra să învețe din cauza constructorului.

Potrivit autorităților locale din comuna Albești, firma de construcții din județul Bacău care a câștigat licitația pentru construcția școlii din Corni Albești refuză acum să finalizeze lucrările și nu permite accesul elevilor în unitatea de învățământ.

„În școală mai trebuie rezolvată problema căldurii și mai sunt de pus la punct câteva detalii. Acum, 270 de copii învață în condiții improprii, într-un local vechi, în timp ce în localitate există o școală nouă, pe care nu o pot folosi. Constructorul a închis școala și nu ne dă voie să intrăm, fiindcă nu a fost făcută recepția clădirii, dar părinții sunt deciși să intre în școală. Așteptăm soluționarea acestei probleme de către reprezentanții Prefecturii”, a declarat primarul comunei Albești, Monica Amanci.

Părinții revoltați de cele întâmplate spun că sunt dispuși să intre în școală și să facă ultimele reparații numai pentru ca elevii să poată beneficia de noul local.

La protest a fost prezent și prefectul județului Vaslui, Andrei Puică care și-a declarat nemulțumirea față de cei de la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, care ar fi trebuit să fi rezolvat deja această problemă.

„Constructorul a solicitat rezilierea contractului, fără să motiveze acest lucru, în condițiile în care există banii pentru finalizarea lucrărilor. Vom solicita o soluție la minister și la Inspectoratul Școlar Județean. Oricum, reprezentanții inspectoratului ar fi trebuit să rezolve această problemă, nu să ajungem acum în situația de a avea o revoltă în prag de deschidere a noului an școlar”, a declarat prefectul de Vaslui, Andrei Puică.

În situația școlii de la Corni Albești mai sunt încă 12 unități școlare din județ, aflate în diverse stadii de execuție, la care firma băcăuană nu dorește să finalizeze lucările. (Roxana NĂSTASĂ)

Peste 100 de părinți din comuna vasluiană Albești au organizat, ieri, un protest în fața unei școli finalizate în proporție de 95%, în care elevii nu pot intra să învețe din cauza constructorului. Potrivit autorităților locale din comuna Albești, firma de construcții din județul Bacău care a câștigat licitația pentru construcția școlii din Corni Albești refuză acum să finalizeze lucrările și nu permite accesul elevilor în unitatea de învățământ. "În școală mai trebuie rezolvată problema căldurii și mai sunt de pus la punct câteva detalii. Acum, 270 de copii învață în condiții improprii, într-un local vechi, în timp ce în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: