Home » Administratie » Cinematograful groazei

Cinematograful groazei

Una dintre puținele reședințe de județ care nu au un cinematograf modern este municipiul Vaslui. Și asta nu că nu ar exista spațiu pentru așa ceva. Spațiu există, dar este folosit de șobolani și de locatarii din zonă pentru a arunca deșeuri.

Bogdan RUSU

Acum mai bine de douăzeci de ani, cinematografele Modern și Independența asigurau vasluienilor o modalitate plăcută de a-și petrece timpul liber. După Revoluție, aceste spații de interes cultural și, de ce nu, economic, au fost uitate sau prost administrate și nu s-a investit în modernizarea lor nici macar un singur leu. S-a distrus însă tot ce se afla bun în aceste imobile.

Cinematograful Modern, un obiectiv aflat în centrul orașului Vaslui, se află în administrarea Centrului Național al Cinematografiei, dar degeaba. Căci de la data la care România a devenit un stat democratic, nu s-a mai investiti nimic în acest spațiu, din contra. Din 1996 până prin 1998, Modernul a fost plasat unei firme private care a schimbat scopul imobilului în club dotat cu bar. Din motive mai mult sau mai puțin importante, Discoteca Modern a devenit neprofitabilă și a fost închisă. Cum,este și firesc într-un stat european, comunitatea a făcut apel la Primărie, care potrivit legislației în domeniu ar fi putut prelua și moderniza spațiul lăsat în părăsire. Dar întrucât Centrul Național al Cinematografiei putea preda acest imobil doar în cazul în care Primăria Vaslui s-ar fi obligat să investească bani în cinematograf și să-i păstreze destinația de cinematograf timp de 15 ani, edilii vasluieni au spus pas. De ce? Pentru că lipseau de la bugetul local cele câteva miliarde necesare reabilitării imobilului.

Acum, la 24 de ani de la Revoluția Română, fostul cinematograf Modern se află într-o stare jalnică. Imaginile vorbesc de la sine. Nu mai este problema doar de investiții ci de riscul apariției unei peste. Măcar banii din amenzi să fie aduși la bugetul local, dacă bani de reabilitări nu sunt.

Una dintre puținele reședințe de județ care nu au un cinematograf modern este municipiul Vaslui. Și asta nu că nu ar exista spațiu pentru așa ceva. Spațiu există, dar este folosit de șobolani și de locatarii din zonă pentru a arunca deșeuri. Bogdan RUSU Acum mai bine de douăzeci de ani, cinematografele Modern și Independența asigurau vasluienilor o modalitate plăcută de a-și petrece timpul liber. După Revoluție, aceste spații de interes cultural și, de ce nu, economic, au fost uitate sau prost administrate și nu s-a investit în modernizarea lor nici macar un singur leu. S-a distrus însă tot ce…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

3 comments

  1. mai bine ati facut ca ati investit in balciul tiganilor si marlanilor si taranilor.rahat de tara si oras.plec in africa mai bine

  2. domnule primar a-ti vazut ce bine arata Parcul Copou! ???? rivalizeaza cu marile parcuri europene din vestul europei!!! la noi Gradina Publica e un WC cu multe tufe si moratciuni ,sobolani,serpi tintari plosnite si marlanie!!!!

%d blogeri au apreciat: