Home » Social » Banii de abonamente pentru elevii navetiști se lasă așteptați

Banii de abonamente pentru elevii navetiști se lasă așteptați

După ce și-au plătit din banii proprii costul transportului până la școală, cei peste 7.000 de elevi navetiști din Vaslui vor începe noul an școlar cu abonamente nedecontate pe cinci luni de Ministerul Educației. Suma pe care Ministerul o are de plătit către unitățile de învățământ din județul Vaslui se ridică la 1,5 milioane de lei. Elevii navetiști au de primit banii pe navetă, cheltuială suportată din buzunarele proprii, pentru a doua parte a anului școlar 2012 – 2013, respectiv perioada ianuarie – iunie 2013.

„Până acum, s-a reușit decontarea întregului an 2012, precum și a anului școlar 2013 – 2014, rămânând neplătite cele cinci luni din prima jumătate a anului 2013. Noi solicităm lunar către Ministerul Educației decontarea acestei diferențe de bani, însă nu s-au alocat sumele necesare”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă, pentru mediafax.ro.

În județul Vaslui, costul unui abonament variază între 60 și 250 de lei pe lună, în funcție de distanța dintre localitatea de domiciliu a elevului și școala unde acesta învață. (Roxana NĂSTASĂ)

După ce și-au plătit din banii proprii costul transportului până la școală, cei peste 7.000 de elevi navetiști din Vaslui vor începe noul an școlar cu abonamente nedecontate pe cinci luni de Ministerul Educației. Suma pe care Ministerul o are de plătit către unitățile de învățământ din județul Vaslui se ridică la 1,5 milioane de lei. Elevii navetiști au de primit banii pe navetă, cheltuială suportată din buzunarele proprii, pentru a doua parte a anului școlar 2012 - 2013, respectiv perioada ianuarie - iunie 2013. "Până acum, s-a reușit decontarea întregului an 2012, precum și a anului școlar 2013 -…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: