Home » National » Cutremur de 4,8 grade în județul Buzău, zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimțit și în Capitală

Cutremur de 4,8 grade în județul Buzău, zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimțit și în Capitală

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri seară, la ora 22.45, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, informează Institutul Național pentu Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la o adâncime de 107 kilometri și a avut intensitatea IV în zona epicentrală.

Orașele apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (39 de kilometri), Râmnicu Sărat (48 de kilometri), Focșani (52 de kilometri), Târgu Secuiesc (52 de kilometri) și Buzău (58 de kilometri).

Alte două cutremure s-au produs duminică în județul Buzău, în zona seismică Vrancea, într-un interval de aproximativ patru ore, unul având magnitudinea de 3 grade pe scara Richter și celălalt fiind de 2,8 grade.
Tot în județul Buzău, în zona seismică Vrancea, sâmbătă, la ora 18.55 s-a produs un cutremur de 3,2 grade pe scara Richter.
Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta în România a avut 5 grade și s-a înregistrat la 29 martie, tot în zona seismică Vrancea.
La 6 octombrie 2013, în Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simțit și la București, dar și în nordul Bulgariei și în Republica Moldova.

Sursa: medifax.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri seară, la ora 22.45, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, informează Institutul Național pentu Fizica Pământului. Seismul s-a produs la o adâncime de 107 kilometri și a avut intensitatea IV în zona epicentrală. Orașele apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (39 de kilometri), Râmnicu Sărat (48 de kilometri), Focșani (52 de kilometri), Târgu Secuiesc (52 de kilometri) și Buzău (58 de kilometri). Alte două cutremure s-au produs duminică în județul Buzău, în zona seismică Vrancea, într-un interval de aproximativ patru ore, unul având magnitudinea de 3 grade…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: