Home » National » Premiera in justitia din Romania: clientul unei banci a obtinut in instanta rambursarea imprumutului in franci elvetieni la cursul la care l-a luat

Premiera in justitia din Romania: clientul unei banci a obtinut in instanta rambursarea imprumutului in franci elvetieni la cursul la care l-a luat

Este vorba despre o femeie din Braila care are un credit in franci elvetieni si care ar putea plati de acum inainte ratele la un curs de schimb de 2 lei pentru un franc, in loc de 3,6 lei cat valoreaza in prezent, aproape de 2 ori mai putin.
Hotararea data de Tribunalul Galati este prima decizie irevocabila a justitiei romane care dispune convertirea in lei a creditului in franci elvetieni, la cursul de schimb de la data acordarii creditului.
Altfel spus, in 2007 creditul a fost dat la un curs de 1,8 lei pentru un franc elvetian – apoi cotatia a urcat pana la 4,2 lei in 2011 si acum este 3,6 lei. Instanta a acordat o majorare de 10% si acum femeia ar putea plati creditul, in lei, la un curs de 1,98 lei pentru un franc elvetian.
„Ar putea” pentru ca banca nu a fost de acord cu hotararea completului de judecata si a fost acum deschis un nou dosar pentru revizuirea acesteia. Termenul este tot la Galati, la finalul acestei luni.
Avocatii specializati in procese cu bancile sustin ca este vorba despre o victorie si mai multe banci ar avea in contractele de imprumut in franci elvetieni clauze care ar prevedea o astfel de schema de plata – clauze ca cea pe care persoana din Braila a contestat-o in instanta si pe baza careia a castigat acest proces.
Sursa: incont.ro
Este vorba despre o femeie din Braila care are un credit in franci elvetieni si care ar putea plati de acum inainte ratele la un curs de schimb de 2 lei pentru un franc, in loc de 3,6 lei cat valoreaza in prezent, aproape de 2 ori mai putin. Hotararea data de Tribunalul Galati este prima decizie irevocabila a justitiei romane care dispune convertirea in lei a creditului in franci elvetieni, la cursul de schimb de la data acordarii creditului. Altfel spus, in 2007 creditul a fost dat la un curs de 1,8 lei pentru un franc elvetian - apoi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: