Home » Invatamant » Consfătuire cu învățătorii

Consfătuire cu învățătorii

Ieri, la ora 10, învățătorii din Vaslui și Negrești s-au întâlnit, la Casa de Cultură „Constantin Tănase”, la consfătuire. Aceasta a avut ca principal scop aducerea la cunoștința învățătorilor a noutăților apărute cu privire la învățământ în noul an școlar, precum și analiza activității pe anul școlar precedent.

Dacă debutul evenimentului a fost diferit față de anii trecuți și a început într-o notă motivantă, cu laude pentru învățători, ceea ce a urmat nu a fost tocmai pe placul tuturor. Săli de clase care nu sunt tocmai potrivite vârstei și particularității individuale a elevului, teme pentru acasă inutile, demotivante, caiete corectate deloc riguros, mesaje pe caietele elevilor precum „nu te-ai pregătit” sau „ma faci de râs” scrise de învățători, clase care nu arată cum trebuie, cu materiale nefuncționale, needucative pe pereți, cu scris prea mic, puse prea sus, sunt doar câteva din multele nereguli din anul școlar precedent. Acestea, și multe altele au fost consemnate de Oana Rusu, inspector școlar pentru învățământul primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, nu pentru a mustra învățătorii, ci în speranța că în noul an școlar lucrurile vor sta altfel. Câțiva învățători nu au privit însă lucrurile ca atare și s-au simțit cu musca pe căciulă, fapt ce i-a detrminat să bombăne și să-și dorească să se termine cât mai repede evenimentul.

Finalul consfăturii din acest an a fost tot într-o notă pozitivă, și nu în ultimul rând cu sesiunea de întrebări din partea învățătorilor, care de la Casa de Cultură au mers la cercuri la Școala nr. 5. (Roxana NĂSTASĂ)

Ieri, la ora 10, învățătorii din Vaslui și Negrești s-au întâlnit, la Casa de Cultură "Constantin Tănase", la consfătuire. Aceasta a avut ca principal scop aducerea la cunoștința învățătorilor a noutăților apărute cu privire la învățământ în noul an școlar, precum și analiza activității pe anul școlar precedent. Dacă debutul evenimentului a fost diferit față de anii trecuți și a început într-o notă motivantă, cu laude pentru învățători, ceea ce a urmat nu a fost tocmai pe placul tuturor. Săli de clase care nu sunt tocmai potrivite vârstei și particularității individuale a elevului, teme pentru acasă inutile, demotivante, caiete corectate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile