Home » Social » Metoda de screening moderna – ecografie (P)

Metoda de screening moderna – ecografie (P)

Ecografia este una din principalele metode de screening din medicinaș prin aceasta metoda se pot vizualiza diverse structuri anatomice folosind ultrasunetele. Principiul pe care il regasim aici este asemanator cu cel folosit in sonar, aparatul emite ultrasunete care ricoseaza cand intalnesc structuri anotomice, informatiile receptionate astfel sunt transformate intr-o scara de tonuri alb-negru pe monitorul ecografului. Ecograful in sine este aparatul care realizeaza procedura numita ecografie. Exista mai multe tipuri de ecografe, cu diferite caracteristici tehnice si de diferite feluri, ecografe alb negru, ecogafe color, 2D, 3D, 4D si multe altele. Pentru o ecografie performanta gasesti aici o gama larga de ecografe de calitate la preturi accesibile.

Ecografia este una din putinele metode de testare medicala fara absolut nici un fel de efect advers asupra pacientului sau asupra structurilor examinate. Ca raport intre cost, confortul pacientului si rezultatele obtinute este o procedura foarte eficienta. Este adevarat, nu poti vedea chiar totul printr-o ecografie, exista anumite limitari la nivelul osului, plamanilor sau creierului, din care se pot vedea doar anumite parti, insa per total ecografia este o minune medicala. Ca si procedura prezinta mai multe avantaje:

  • nu are efecte adverse, nu foloseste radiatii si nu este invaziva

  • nu necesita o pregatire speciala, precum sedarea

  • poate fi repetata de cate ori este nevoie fara nicio dificultate

  • poate fi folosita la orice grupa de pacienti, inclusiv femei insarcinate si copii

  • diagnosticul se obtine rapid, practic direct medicul poate sa observe indeaproape pacientul si zona care prezinta simptome

  • prin ecografie se pot obtine planuri multiple si diferite ale aceluiasi organ

  • costul procedurii si intretinerea aparaturii este redus

Prin ecografie un medic poate observa diferite modificari ale structurii organelor, de exemplu diverse formatiuni tumorale sau in cazul unor tulburari metabolice diferite suferinte ale organelor. Mai mult, ecografia poate depista si modificarile din modul de functionare ale unui organ, datorita posibilitatii vizualizarii lui in timp real.

Tehnologia moderna ne-a adus avantaje considerabile in confortul pe care il avem in fiecare zi, in modul in care facem diverse lucruri, insa nici unul din aceste lucruri nu se compara cu progresul din domeniul medical si cu efectele extraordinare pe care acesta le are asupra modului cum se salveaza vieti si asupra modului in care se diagnosticheaza si se trateaza diverse afectiuni.

 

Ecografia este una din principalele metode de screening din medicinaș prin aceasta metoda se pot vizualiza diverse structuri anatomice folosind ultrasunetele. Principiul pe care il regasim aici este asemanator cu cel folosit in sonar, aparatul emite ultrasunete care ricoseaza cand intalnesc structuri anotomice, informatiile receptionate astfel sunt transformate intr-o scara de tonuri alb-negru pe monitorul ecografului. Ecograful in sine este aparatul care realizeaza procedura numita ecografie. Exista mai multe tipuri de ecografe, cu diferite caracteristici tehnice si de diferite feluri, ecografe alb negru, ecogafe color, 2D, 3D, 4D si multe altele. Pentru o ecografie performanta gasesti aici o gama larga de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile