Home » Social » Teatrul „Victor Ion Popa” fără autorizație de la ISU

Teatrul „Victor Ion Popa” fără autorizație de la ISU

Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad nu are nici în prezent, la doi ani de la finalizarea lucrărilor de reabilitare, autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” (ISU) Vaslui. După ce zilele trecute, Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad a fost mistuit de un foc imaginar pus la cale de către ISU Vaslui, s-a descoperit că acesta nu îndeplinește toate măsurile de siguranță impuse.

Teatrul bârlădean a fost renovat recent, drept pentru care la fiecare modificare a clădirii este necesară depunerea de documente necesare pentru protecția și stingerea incendiilor, conform cerințelor impuse de ISU.

„În momentul în care o clădire se dă în exploatare se face un proces verbal de recepție a lucrării, care este semnat de mai multe părți, printre care și de pompieri, acest lucru reprezentând avizul. Ulterior se verifică dacă s-a respectat documentația și se emite autorizația de securitate la incendiu. Teatrul încă nu a obținut autorizația” ne-a declarat Ciprian Silav, responsabilul mass-media din cadrul ISU Vaslui.

Consiliul Județean, în colaborare cu teatrul a depus documentația necesară pentru ISU și a obținut avizul de securitate la incendiu, în schimb nu a obținut și autorizația. Autorizația nu a fost acordată întrucât instituția nu a respectat tot ce avea trecut în acte.

„Teatrul se află în curs de autorizare. Avem pompe, bazin de apă, ne mai lipsesc niște trape de fum. Nu am putut să le asigurăm, întrucât clădirea a fost renovată cu fonduri europene și nu ni s-a permis să ne apucăm de spart” ne-a declarat Marcel Anghel, directorul Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad. (Daniela PORUMB)

Teatrul "Victor Ion Popa" Bârlad nu are nici în prezent, la doi ani de la finalizarea lucrărilor de reabilitare, autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" (ISU) Vaslui. După ce zilele trecute, Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad a fost mistuit de un foc imaginar pus la cale de către ISU Vaslui, s-a descoperit că acesta nu îndeplinește toate măsurile de siguranță impuse. Teatrul bârlădean a fost renovat recent, drept pentru care la fiecare modificare a clădirii este necesară depunerea de documente necesare pentru protecția și stingerea incendiilor, conform cerințelor impuse de ISU. "În momentul în care o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. ISU Vaslui este stat in stat.Multe investitii din judet stau pe loc din cauza acestor incompetenti de la ISU.Unul dintre angajati,si cati or mai fi, a terminat geografia.Ce vreti mai mult…….?????

%d blogeri au apreciat: