Home » World » Tari NATO au inceput sa furnizeze armament Ucrainei – ministrul ucrainean al Apararii

Tari NATO au inceput sa furnizeze armament Ucrainei – ministrul ucrainean al Apararii

Ministrul ucrainean al Apararii a anuntat ca tari NATO au inceput sa livreze armament tarii sale, cu scopul de a inzestra armata pentru a lupta impotriva separatistilor pro-rusi si pentru a-l „opri” pe presedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.
Valery Heletey a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca a discutat despre furnizarea de arme in intalnirile bilaterale avute cu ministri ai apararii din cadrul Aliantei in cursul summitului NATO din Tara Galilor, desfasurat pe 4 si 5 septembrie.
Oficialii NATO au anuntat atunci ca nu vor trimite „ajutor letal” Ucrainei, care nu face parte din Alianta, dar ca state membre pot face acest lucru.
In urma cu o saptamana, un inalt oficial ucrainean a afirmat ca Kievul a convenit asupra aprovizionarii cu arme si consultanti militari de la mai multe state membre NATO. Patru dintre cele cinci tari mentionate, inclusiv Statele Unite, au negat acest lucru.
„Am ajuns la acorduri in discutii restranse, fara accesul presei, cu privire la… acele arme de care avem in prezent nevoie”, a spus Heletey, adaugand ca Ucraina are nevoie de arme „care l-ar putea opri pe Putin”.
„Nu am dreptul sa divulg numele niciunei tari anume cu care am ajuns la acel acord, dar cert este ca acele arme sunt deja in drum spre noi – acest lucru este complet adevarat, va pot spune in mod oficial”, a declarat el.
Heletey a mai afirmat ca aproximativ 3.500 de soldati rusi se afla in prezent pe teritoriul ucrainean, iar alti 25.000 sunt desfasurati pe partea rusa a frontierei comune.
Sursa; hotnews.ro

Ministrul ucrainean al Apararii a anuntat ca tari NATO au inceput sa livreze armament tarii sale, cu scopul de a inzestra armata pentru a lupta impotriva separatistilor pro-rusi si pentru a-l "opri" pe presedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters. Valery Heletey a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca a discutat despre furnizarea de arme in intalnirile bilaterale avute cu ministri ai apararii din cadrul Aliantei in cursul summitului NATO din Tara Galilor, desfasurat pe 4 si 5 septembrie. Oficialii NATO au anuntat atunci ca nu vor trimite "ajutor letal" Ucrainei, care nu face parte din Alianta, dar ca state…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: