Home / Sanatate / Un nou focar de hepatită în județul Vaslui

Un nou focar de hepatită în județul Vaslui

Conform Direcției de Sănătate Publică Vaslui, 17 persoane din localitatea Doagele, comuna Dragomirești, au fost internate cu “boala mâinilor murdare”. Din cei 17 internați, 10 sunt copii cu vârste cuprinse între doi și 14 ani, principalul factor declanșator al bolii fiind igiena precară.

“Așa cum prevăd procedurile, au fost recoltate probe de apă din fântâni pentru a se vedea încărcătura microbiană, în funcție de care se vor stabili măsurile specific de igienizare. Totodată, s-a dispus dezinfectarea latrinelor la familiile unde au apărut cazurile de boală, făcându-se și o educație sanitară a populației din localitate”, a declarant purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Toplicieanu, pentru mediafax.ro.

Autoritățile sanitare vasluiene au mai confirmat apariția bolii și la 49 de persoane din satul Păltiniș, numărul total al celor infectațI din județ ajungând la 66. (G.V.)

Conform Direcției de Sănătate Publică Vaslui, 17 persoane din localitatea Doagele, comuna Dragomirești, au fost internate cu “boala mâinilor murdare”. Din cei 17 internați, 10 sunt copii cu vârste cuprinse între doi și 14 ani, principalul factor declanșator al bolii fiind igiena precară. “Așa cum prevăd procedurile, au fost recoltate probe de apă din fântâni pentru a se vedea încărcătura microbiană, în funcție de care se vor stabili măsurile specific de igienizare. Totodată, s-a dispus dezinfectarea latrinelor la familiile unde au apărut cazurile de boală, făcându-se și o educație sanitară a populației din localitate”, a declarant purtătorul de cuvânt al…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

Vaccin pe risc propriu! La Spitalul “Beldiman”, protocolul medical nu prevede testarea la antirabic

Nu și-a însușit bine cursurile ...

Investiții de milioane de euro în sănătate, pentru ca județul Vaslui să devină unul din centrele medicale importante din Moldova

de Dănuț CIOBANU Investițiile în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: