Home / Sanatate / Un nou focar de hepatită în județul Vaslui

Un nou focar de hepatită în județul Vaslui

Conform Direcției de Sănătate Publică Vaslui, 17 persoane din localitatea Doagele, comuna Dragomirești, au fost internate cu “boala mâinilor murdare”. Din cei 17 internați, 10 sunt copii cu vârste cuprinse între doi și 14 ani, principalul factor declanșator al bolii fiind igiena precară.

“Așa cum prevăd procedurile, au fost recoltate probe de apă din fântâni pentru a se vedea încărcătura microbiană, în funcție de care se vor stabili măsurile specific de igienizare. Totodată, s-a dispus dezinfectarea latrinelor la familiile unde au apărut cazurile de boală, făcându-se și o educație sanitară a populației din localitate”, a declarant purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Toplicieanu, pentru mediafax.ro.

Autoritățile sanitare vasluiene au mai confirmat apariția bolii și la 49 de persoane din satul Păltiniș, numărul total al celor infectațI din județ ajungând la 66. (G.V.)

Conform Direcției de Sănătate Publică Vaslui, 17 persoane din localitatea Doagele, comuna Dragomirești, au fost internate cu “boala mâinilor murdare”. Din cei 17 internați, 10 sunt copii cu vârste cuprinse între doi și 14 ani, principalul factor declanșator al bolii fiind igiena precară. “Așa cum prevăd procedurile, au fost recoltate probe de apă din fântâni pentru a se vedea încărcătura microbiană, în funcție de care se vor stabili măsurile specific de igienizare. Totodată, s-a dispus dezinfectarea latrinelor la familiile unde au apărut cazurile de boală, făcându-se și o educație sanitară a populației din localitate”, a declarant purtătorul de cuvânt al…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

CJ Vaslui va continua să investească în modernizarea spitalului raional din Anenii Noi

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va continua parteneriatul ...

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Crește numărul pacienților diagnosticați cu gripă, în județ

Numărul cazurilor de gripă continuă să crească în județ, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: