Home » Social » Așa da! Ocolul Silvic a făcut curățenie în pădurea din Cotul Negru (FOTOGALERIE)

Așa da! Ocolul Silvic a făcut curățenie în pădurea din Cotul Negru (FOTOGALERIE)

de Simona MIHĂILĂ

În urma semnalului de alarmă tras de ziarul nostru, în legătură cu gunoaiele care sufocau, de ani de zile, acest colț de rai, drumul forestier a fost curățat de deșeuri.

Dacă în România este nevoie ca presa să le bată obrazul autorităților pentru ca acestea să-și facă datoria, atunci cotidianul Est News a făcut ce trebuie. Ca urmare a apariției în ziarul nostru a articolului prin care am arătat opiniei publice platformele întregi de gunoaie din pădurea din Cotul Negru, Ocolul Silvic Bârlad, cea care o are în administrare, a acționat.
Sâmbăta trecută, pădurea a fost curățată, mormanele de deșeuri dispărând ca prin minune. Locuitorii cartierului au răsuflat ușurați când au văzut camioanele încărcate de gunoaie făcând drumul invers decât au fost ei obișnuiți în ultimii 25 de ani: dinspre pădure, spre oraș.
Reporterii noștri au refăcut „traseul gunoaielor” din pădurea din Cotul Negru și, într-adevăr, e mult mai bine. Mai este de lucru, căci șesul de la marginea pădurii se chinuie însă să respire sub covorul (ceva mai subțire, ce-i drept) de PET-uri, bucăți de plastic, de cauciuc sau fragmente de sticlă. De asemenea, nu au dispărut chiar toate mormanele de resturi de materiale de construcție, însă localnicii și-au explicat că au fost lăsate intenționat, spre a fi împrăștiate pe drumul care taie pădurea, un lucru nu tocmai rău.
„Drumul este oricum plin de gropi, iar când plouă nu se poate circula din cauza noroiului. N-ar strica să fie împrăștiate sfărâmăturile de cărămidă, dacă tot nu are nimeni gând de asfaltare”, a fost de părere un locuitor de pe strada Gheorghe Emandi.
Pădurea din Cotul Negru este unul dintre cele mai pitorești locuri din Bârlad. Aici se află vestitul Deal al brândușelor, locul de distracție al tinereții multor bârlădeni.
În ulltimii ani, din cauza gunoaielor, zona a devenit de nerecunoscut. Priveliștea dezagreabilă și aerul irespirabil au răpit din farmecul pădurii.
Localnicii speră ca după ce acțiunea de salubrizare va fi finalizată, să-și poată relua plimbările prin pădure, așa cum făceau pe vremuri.


de Simona MIHĂILĂ În urma semnalului de alarmă tras de ziarul nostru, în legătură cu gunoaiele care sufocau, de ani de zile, acest colț de rai, drumul forestier a fost curățat de deșeuri. Dacă în România este nevoie ca presa să le bată obrazul autorităților pentru ca acestea să-și facă datoria, atunci cotidianul Est News a făcut ce trebuie. Ca urmare a apariției în ziarul nostru a articolului prin care am arătat opiniei publice platformele întregi de gunoaie din pădurea din Cotul Negru, Ocolul Silvic Bârlad, cea care o are în administrare, a acționat. Sâmbăta trecută, pădurea a fost curățată,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: