Home / Sanatate / Autoritățile sanitare nu pot controla focarele de hepatită de tip A

Autoritățile sanitare nu pot controla focarele de hepatită de tip A

Cele două focarele de hepatită tip A izbucnite la Doagele (Dragomirești) și Păltiniș (Băcești) au provocat îmbolnăvirea a 66 de persoane. Pe lângă aceștia, alte sunt expuse riscului de îmbolnăvire deoarece nu pot fi imunizate împotriva virusului, deoarece autoritățile sanitare au rămas fără vaccine antihepatic. Cauza acestei situații ar fi epuizarea fondurilor alocate de Ministerul Sănătății pentru achiziția de vaccin antihepatic A, conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

“Am solicitat Ministerului Sănătății alocarea de fonduri suplimentare pentru a putea face o nouă achiziție directă de vaccin împotriva hepatitei de tip A. Până atunci, sunt continuate activitățile de dezinfecție și de asigurare a igienei personale la populația din cele două comunități”, a declarat, luni, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada pentru mediafax.ro.

În localitatea Păltiniș, 46 de persoane au fost diagnosticte cu hepatita A, 127 de persoane au fost vaccinate, 122 fiind copii, din totalul de 300 de locuitori. La Doagele, cu 800 de locuitori, unde autoritățile sanitare nu au imunizat nicio persoană. (G.V.)

Cele două focarele de hepatită tip A izbucnite la Doagele (Dragomirești) și Păltiniș (Băcești) au provocat îmbolnăvirea a 66 de persoane. Pe lângă aceștia, alte sunt expuse riscului de îmbolnăvire deoarece nu pot fi imunizate împotriva virusului, deoarece autoritățile sanitare au rămas fără vaccine antihepatic. Cauza acestei situații ar fi epuizarea fondurilor alocate de Ministerul Sănătății pentru achiziția de vaccin antihepatic A, conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Vaslui. “Am solicitat Ministerului Sănătății alocarea de fonduri suplimentare pentru a putea face o nouă achiziție directă de vaccin împotriva hepatitei de tip A. Până atunci, sunt continuate activitățile de dezinfecție și…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

EXCLUSIV Revoltă la ”Beldiman”: asistentele de la Terapie Intensivă, obligate să facă transfuzii fără a avea specializare. Medicul anestezist Gaibu și-a dat demisia!

de Simona MIHĂILĂ Incalificabil! Viața ...

Care transparență? Medici ai spitalului bârlădean care au uitat să-și publice declarațiile de avere și interese

Deși este lege, unii angajați ...

CJAS Vaslui a modificat contractele cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale

Casa Județeană de Asigurari de ...

%d blogeri au apreciat: