Home » Administratie » Încep lucrările de canalizare în Munteni și Podeni

Încep lucrările de canalizare în Munteni și Podeni

Ministerul Finanțelor a aprobat contractarea împrumurului de peste 17 milioane de lei pe care Primăria Bârlad îl face la CEC pentru canalizarea menajeră din cele două cartiere.

Ministerul Finanțelor a dat undă verde împrumutului pe care Primăria Bârlad urmează să-l ia de la CEC pentru lucrările de canalizare menajeră din cartierele Munteni și Podeni.

Este vorba de 72 de străzi, pentru care municipalitatea locală va contracta un împrumut de 17,7 milioane de lei ce urmează a fi acordat într-o perioadă de trei ani astfel: 2015 – 8 milioane de lei; 2016 – 6 milioane de lei și 2017 – 3,7 milioane de lei. Creditul va fi rambursat pe parcursul a 10 ani.

Aprobarea contractării creditului a fost aprobată săptămâna trecută în ședința Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

„Suntem în măsură să le aducem vești concrete locuitorilor cartierelor Podeni și Munteni. Aprobarea de la Guvern era ultima etapă pe care o aveam de parcurs înainte de a ne apuca de treabă. Cel mai târziu, lucrările vor începe efectiv în primăvară, însă dacă vremea ne va permite este foarte posibil să dăm startul chiar din această toamnă”, a declarat primarul Constantin Constantinescu.

În zilele care urmează, birourile de specialitate din primărie vor pregăti licitațiile pentru proiectare și execuție a lucrărilor, așa încât în maximum o lună acestea să poată avea loc.

Lucrările se vor desfășura în paralel cu cele de canalizare menajeră de pe alte câteva sute de străzi din aceleași cartiere. În cazul acestora este, însă, vorba de o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 40 de milioane de euro, termenul de finalizare al investiției fiind finele anului următor.

„După terminarea lucrărilor de racordare a străzilor din Podeni și Munteni la rețeaua de canalizare menajeră a orașului, le vom demara pe cele de introducere a canalizării pluviale. Nu este vorba de lucrări de adâncime, întrucât va fi realizat un sistem identic cu cel de pe Bulevardul Primăverii. Ulterior se va trece la asfaltarea străzilor, așa încât oamenii din aceste două cartiere să aibă toate avantajele pe care le presupune o viață civilizată”, a adăugat edilul-șef. (S.M.)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=DbqXWWUQUag&w=560&h=315]

Ministerul Finanțelor a aprobat contractarea împrumurului de peste 17 milioane de lei pe care Primăria Bârlad îl face la CEC pentru canalizarea menajeră din cele două cartiere. Ministerul Finanțelor a dat undă verde împrumutului pe care Primăria Bârlad urmează să-l ia de la CEC pentru lucrările de canalizare menajeră din cartierele Munteni și Podeni. Este vorba de 72 de străzi, pentru care municipalitatea locală va contracta un împrumut de 17,7 milioane de lei ce urmează a fi acordat într-o perioadă de trei ani astfel: 2015 - 8 milioane de lei; 2016 - 6 milioane de lei și 2017 - 3,7…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. sper sa aveti destula minte sa incepeti in primavera nu acum cand se apropie iarna , si asa pe aceste strazi se circula foarte greu , daca va apucati si de sapat santuri cum o sa mai deszapeziti ?

    • cui ii pasa de dezapezit, primarul vrea canalizare, dar pe banii barladenilor, imprumutand orasul la CEC, pentru ca din proiectele europene nu se pot ….accesa comisioane