Home » Social » Lanterne, un pic de lumina in buzunar (P)

Lanterne, un pic de lumina in buzunar (P)

Intunericul a reprezentat intotdeauna un lucru mistic, magic si deseori de speriat. In intuneric se nasc toate povestile, miturile si legendele cu monstri, strigoi, fantome, spirite si cate si mai cate. Din instinct suntem atrasi de lumina si soare pentru ca reprezinta viata, ne ofera viata. Cand suntem copii ne e frica de intuneric nu doar pentru ca daca nu vedem ceva, cu o imaginatie buna ajungem sa ne inchipuim tot felul de lucruri, ci si pentru ca intunericul nu ne ofera siguranta de care avem nevoie. Din aceasta cauza am facut tot posibilul de-a lungul istoriei de a gasi metode de iluminare cat mai bune pentru infruntarea intunericului. Am avut torte, lumanari, lampi cu gaz si acum lanterne, pe care le poti gasi aici intr-o gama larga, industriale, cu halogen, de buzunar, cu LED sau reincarcabile.

Tipurile de lanterne s-au inmultit substantial, devenind din ce in ce mai specifice, axate pe fiecare nisa existenta, fiecare nevoie care poate fi satisfacuta cu o nou tip de lanterna, mai buna, mai potrivita. Nu exista o lanterna, ci doar o sumedenie de lanterne, care pot fi clasificate in functie de modul cum sunt realizate si functia pe care o au.

Cand ma refer la modul cum sunt realizate ma refer la carcasa lanternei, tipul de baterie sau acumulator care o alimenteaza si tipul si intensitatea becului care lumineaza. Aceste puncte sunt intr-o legatura directa cu functia pe care o indeplinesc. Exista lanterne mai puternice, mai rezistente pentru agentii de paza sau pentru muncitori in zone industriale sau constructii, lanterne sport pentru camping, excursii si alte astfel de activitati, lanterne micute pentru buzunar, pentru citit noaptea sub cearceafuri, lanterne ecologice ce se incarca cand le scuturi, o sumedenie de lanterne. Gama variata existenta pe piata dovedeste cat de utile, cat de practice si cat de mult avem nevoie de ele. O lanterna este o “bucata” de lumina pe care poti sa o porti cu tine mereu, in buzunar, la centura, in rucsac etc. Orice trusa de salvare sau pentru supravietuire are o lanterna inclusa, asadar nu ramane nicio indoiala fata de cat de importanta este o lanterna pentru noi. La E-acumulatori gasesti o gama larga de lanterne, de diferite tipuri, pentru diferite activitati.

Intunericul a reprezentat intotdeauna un lucru mistic, magic si deseori de speriat. In intuneric se nasc toate povestile, miturile si legendele cu monstri, strigoi, fantome, spirite si cate si mai cate. Din instinct suntem atrasi de lumina si soare pentru ca reprezinta viata, ne ofera viata. Cand suntem copii ne e frica de intuneric nu doar pentru ca daca nu vedem ceva, cu o imaginatie buna ajungem sa ne inchipuim tot felul de lucruri, ci si pentru ca intunericul nu ne ofera siguranta de care avem nevoie. Din aceasta cauza am facut tot posibilul de-a lungul istoriei de a gasi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: