Home » Invatamant » Școala a început cu recapitulare

Școala a început cu recapitulare

Din cauză că Ministerul Educației nu a reușit să finalizeze procedura de licitație pentru realizarea cărților școlare, învățăceii claselor I și a II-a au pășit în noul an școlar, într-un mod neîntâlnit până acum: fără manuale.

Mai mult, elevii nu pot învăța de pe manualele vechi pentru că programa școlară s-a schimbat. Astfel, soluția pe care au găsit-o cadrele didactice din județ la câteva zile de la debutul anului școlar este recapitularea. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, „elevii de clasa I vor recapitula ceea ce au învățat la clasa pregătitoare, iar cei de clasa a II-a vor recapitula ceea ce au învățat anul școlar trecut în clasa I”. De asemenea, „în mod normal termenul remedierii situației este de 25 de zile de la contestații, însă, nu se știe cu exactitate cât se va prelungi această problemă. Sperăm într-o rezolvare cât mai repede cu putință” au mai spus aceștia.

Prin urmare, cei aproximativ 8.000 de copii din județ fără manuale vor face exerciții recapitulative de pe fișe de lucru muncite voluntar de cadrele didactice cel puțin până prin luna ocrombrie.

Pe de altă parte, și profesorii, la rândul lor, încep școala cu lipsuri. Mult trâmbițatul și controversatul cod etic al dascălilor care interzice profesorului să colecteze fonduri de la elevi pentru cadouri, să facă meditații plătite în particular sau să implice elevii în activități politice se pare că nu e gata. Deși finalizarea lui a fost promisă până cel târziu la debutul acestui an școlar, iată că întârzie mai mult. La fel stau lucrurile și în cazul regulamentului de funcționare a școlilor. Ambele au fost anunțate cu surle și trâmbițe că vor fi gata până pe 15 septembrie, însă tot în dezbatere publică se află. Probabil pentru cei de la Ministerul Educației anul școlar începe mai târziu de nu sunt pregătiți încă. (Roxana NĂSTASĂ)

Din cauză că Ministerul Educației nu a reușit să finalizeze procedura de licitație pentru realizarea cărților școlare, învățăceii claselor I și a II-a au pășit în noul an școlar, într-un mod neîntâlnit până acum: fără manuale. Mai mult, elevii nu pot învăța de pe manualele vechi pentru că programa școlară s-a schimbat. Astfel, soluția pe care au găsit-o cadrele didactice din județ la câteva zile de la debutul anului școlar este recapitularea. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, "elevii de clasa I vor recapitula ceea ce au învățat la clasa pregătitoare, iar cei de clasa a II-a vor recapitula…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: