Home » World » Barack Obama vrea ca Marea Britanie să rămână "puternică și unită"

Barack Obama vrea ca Marea Britanie să rămână "puternică și unită"

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, și-a exprimat pe Twitter, miercuri, cu o zi înainte de referendumul privind independența Scoției, speranța că Marea Britanie va rămâne „puternică și unită”.

„Marea Britanie este un partener extraordinar pentru America și o forță pentru bine într-o lume instabilă. Sper că va rămâne puternică, robustă și unită”, a afirmat el într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Casei Albe (@WhiteHouse) și urmat de inițialele „bo”, semn că este vorba de un mesaj al președintelui.

Acest mesaj reia aproape cuvânt cu cuvânt fraza pronunțată de președintele american la începutul lui iunie la Bruxelles, în cursul unei conferințe de presă comune cu premierul britanic David Cameron.

Întrebat în cursul acestei săptămâni pe această temă, purtătorul de cuvânt al Executivului american a repetat această formulă cizelată.

Acest scrutin ar putea marca sfârșitul unei uniuni vechi de 307 ani între Scoția și Anglia.

După doi ani de dezbateri intense, după o lungă și zdrobitoare dominație a taberei care se opune independenței Scoției urmată de un avans spectaculos al taberei favorabile desprinderii de Marea Britanie, acest scrutin ar putea antrena crearea unui nou stat în Europa.

Rezultatele vor fi anunțate vineri dimineața.

Sursa; mediafax.ro

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, și-a exprimat pe Twitter, miercuri, cu o zi înainte de referendumul privind independența Scoției, speranța că Marea Britanie va rămâne "puternică și unită". "Marea Britanie este un partener extraordinar pentru America și o forță pentru bine într-o lume instabilă. Sper că va rămâne puternică, robustă și unită", a afirmat el într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Casei Albe (@WhiteHouse) și urmat de inițialele "bo", semn că este vorba de un mesaj al președintelui. Acest mesaj reia aproape cuvânt cu cuvânt fraza pronunțată de președintele american la începutul lui iunie la Bruxelles, în cursul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: