Home » Sanatate » Informări pe tema laptelui crud

Informări pe tema laptelui crud

În scopul optimizării verificării respectării normelor de igienă sanitară veterinară în unitățile care produc, depozitează, transportă și valorifică produse lactate, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a organizat în municipiul Vaslui o instruire cu toți factorii de răspundere din domeniu.

Pe parcursul a câtorva zile, medicii veterinari din județul Vaslui vor avea șansa de a-și reactualiza cunoștințele în domeniul legislației naționale și europene privind modul de gestioare a produselor lactate la nivelul fermelor. Instruirea a avut în vedere activitatea de prelucrare a laptelui din fermele zootehnice cu efective de minim 50 de animale. Ca urmare a unor controale efectuate în teritoriu, mai puțin în județul Vaslui, s-au descoperit o serie de nereguli la nivelul exploatațiilor nonprofesionale cu privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea, procesarea si comercializarea laptelui crud și a produselor din lapte destinate consumatorilor finali, adică cetățenilor.

S-au descoperit cazuri de fermieri (cu peste 50 de animale) ce mulgeau animale fără a curăța ugerul bovinelor și care nu dețineau aparatură de muls cum cere legislația în domeniu. Alte informații privind neregulile constatate de inspectorii ANSVSA nu au fost date publicității, deoarece controalele ANSVSA nu au vizat zona județului Vaslui până la data curentă. (Bogdan RUSU)

În scopul optimizării verificării respectării normelor de igienă sanitară veterinară în unitățile care produc, depozitează, transportă și valorifică produse lactate, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a organizat în municipiul Vaslui o instruire cu toți factorii de răspundere din domeniu. Pe parcursul a câtorva zile, medicii veterinari din județul Vaslui vor avea șansa de a-și reactualiza cunoștințele în domeniul legislației naționale și europene privind modul de gestioare a produselor lactate la nivelul fermelor. Instruirea a avut în vedere activitatea de prelucrare a laptelui din fermele zootehnice cu efective de minim 50 de animale. Ca urmare a unor controale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile