Home » Politic » Frica a îngreunat traseismul politic

Frica a îngreunat traseismul politic

De teamă că își vor pierde funcțiile, aleșii locali care vor să migreze politic stau și așteaptă ca ordonanța ce dă undă verde traseismului politic să treacă de Senatul României. Acest lucru portretizează și mai bine caracterul slab al unora dintre aleși, care nici nu pleacă, dar nici nu sunt cu partidul.

Bogdan RUSU

Poate cei opt aleși care au plecat deja din partidele care le-au asigurat accesul în funcție nu sunt oameni de caracter, dar este de apreciat faptul că au riscat, ca la poker, căci ar putea ajunge foarte curând în situația de a deveni din aleși oameni simpli.

La vizita în Vaslui a candidatului PNL-PDL la prezidențiale, Klaus Iohannis, conducerea ACL Vaslui estima că din partidele din alianță vor pleca maxim 25 de persoane. Cu toate aceste, la data curentă, ACL nu a pierdut decât cinci persoane, trei membri ai PNL și doi PDL. Președinții organizațiilor județene ale celor două partide consideră că vor mai exista demisii până la împlinirea termenului de 45 de zile în care aleșii au dreptul să schimbe partidele fără să-și piardă mandatele.

Un alt partid care a pierdut membri este PP-DD, din care au ieșit două persoane: Viorel Istrate (consilier județean) și Relu Bădărău (consilier local în Bârlad), care au anunțat că vor intra în PSD. Există zvonuri, potrivit cărora, primarul din Murgeni și cel din comuna Poienești, ambii din PP-DD, vor pleca la PP-DD împreună cu o echipă de consilieri locali.

PDL Vaslui a pierdut, a pierdut trei membri: doi consilieri județeni, Ionuț Ghețău – plecat la PMP, Gigi Brănici – plecat în PSD și Benone Pletea (primarul din Ibănești) care a optat să se înscrie în PSD. Două dintre plecările din PDL au deja fost înregistrate și la secretarul Consiliului Județean Vaslui. Astfel, cei doi (Ghețău și Brănici) nu-și mai pot schimba opțiunea politică până la finalul mandatului în iunie 2016. Senatorul Dan Marian, președintele Organizației Județene Vaslui a PDL a declarat că vor mai pleca și alții, dar că speră că ordonanța va fi declarată neconstituțională și că cei ce și-au abandonat pozițiile vor rămâne fără mandate.

DIn PNL au plecat Vasile Puiu, primarul comunei Vetrișoaia – devenit independent și Andrei Abutoaiei – consilier local și se pare că ar fi plecat și Nitor Dumitrache, primarul comunei Ivești în PSD. Deputatul Florin Ciurariu, președintele PNL Vaslui a declarat că aceste plecări nu îl deranjează, că „Problema este foarte simplă, căci nu schimbă soarta alegerilor vreun primărel de undeva”, a spus Ciurariu.

De teamă că își vor pierde funcțiile, aleșii locali care vor să migreze politic stau și așteaptă ca ordonanța ce dă undă verde traseismului politic să treacă de Senatul României. Acest lucru portretizează și mai bine caracterul slab al unora dintre aleși, care nici nu pleacă, dar nici nu sunt cu partidul. Bogdan RUSU Poate cei opt aleși care au plecat deja din partidele care le-au asigurat accesul în funcție nu sunt oameni de caracter, dar este de apreciat faptul că au riscat, ca la poker, căci ar putea ajunge foarte curând în situația de a deveni din aleși oameni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: