Home » Administratie » Primarul Poede se judecă cu cadrele didactice

Primarul Poede se judecă cu cadrele didactice

Edilul comunei Poienești, Gheorghe Poede, are un nou proces pe rolul instanțelor vasluiene. De această dată problema este legată de drepturile bănești datorate cadrelor didactice de la Școala nr.1 Poienești.

Alexandru CROITORU

Cunoscut pentru scandalurile în care a fost implicat de-a lungul vremii, primarul comunei Poienești trebuie acum să lase la o parte sarcinile de serviciu și să fie prezent în sala de ședințe a Tribunalului Vasui, fiind chemat în insatnță de cadrele didactice ale Școlii nr.1 Poieneșt.

“Este vorba de drepturile bănești câștigate în instanță de cadrele didactice ca urmare a micșorărilor salariale care au avut loc cu ceva timp în urmă, la care se mai adaugă decontarea navetei. Primarul nu a vrut să le mai plătească chiar dacă eu am adus la cunoștința consilierilor locali care au și aprobat aceste plăți în ședințele de consiliu local. Dar asta nu e o noutate la Poienești și nu este singura hotărâre luată de Consiliul Local pe care primarul Poede nu vrea să o aplice și de care nu vrea să țină cont. Am adus și la cunoștința prefectului aceste aspect și vom vedea ce se va rezolva. Probematic este faptul că banii au fost în bugetul local, sumele au fost aprobate de către consilierii locali, banii au fost în buget cu asemenea destinații, iar acum bugetul comunei Poienești e cam gol. Probleme au mai fost de asemenea natură și anul trecut, cu semele aprobate în Consiliul Local pentru bisericile din comună. Deocamdată, noi am sesizat forurile superioare și Curtea de conturi și vom vedea ce se va întâmpla mai departe, mai ales că și eu și consilierii locali înțelegem faptul că, pentru ca treburile comunei să meargă așa cum trebuie, e nevoie de înțelegere, iar ceea ce fac cadrele didactice în școli e o muncă ce are nevoie de atenția și suportul nostru”, a spus viceprimarul comunei Poienești, Constantin Pârgaru.

Problema este cunoscută și de prefectul județului, Andrei Puică.

“Acum ceva timp în urmă, primarul Poede a motivat faoptul că Primăria Poienești a rămas fără contabil. Acum, această problemă este rezolvată, iar dacă din nou motivează că nu există contabil, în culpă”, a spus Andrei Puică.

Edilul comunei Poienești, Gheorghe Poede, are un nou proces pe rolul instanțelor vasluiene. De această dată problema este legată de drepturile bănești datorate cadrelor didactice de la Școala nr.1 Poienești. Alexandru CROITORU Cunoscut pentru scandalurile în care a fost implicat de-a lungul vremii, primarul comunei Poienești trebuie acum să lase la o parte sarcinile de serviciu și să fie prezent în sala de ședințe a Tribunalului Vasui, fiind chemat în insatnță de cadrele didactice ale Școlii nr.1 Poieneșt. “Este vorba de drepturile bănești câștigate în instanță de cadrele didactice ca urmare a micșorărilor salariale care au avut loc cu ceva…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: