Home » Invatamant » Școlile nefinalizate riscă să piardă finanțarea

Școlile nefinalizate riscă să piardă finanțarea

Mai multe unități școlare din județ riscă să piardă finanțarea pentru reabilitare din cauza constructorului care a câștigat lictația, dar a lăsat lucrările baltă, cerând rezilierea contractului.

Dacă Școala din Văleni va fi finalizată luna aceasta, iar la școlile din Belzeni-Dragomirești și Poienești, unde lucrările sunt finalizate în proporție de 98%, sau la școlile din Corni-Albești și Bogdana, unde lucrările sunt în proporție de 90% lucrurile merg pe calea ce bună, nu la fel se poate spune despre celelalte unități de învățământ din județ, la care lucrările nu sunt finalizate și riscă să rămână în stadiul actual timp îndelungat. Printre acestea se numără școlile din Delești, Crețești, Belzeni, Rădeni-Dragomirești, Șuletea, Bălteni, Zorleni și Cepești-Bogdănița.

După ce constructorul băcăuan care a câștigat licitația a reziliat contractul, există posibilitatea ca acestea să nu mai primescă din nou finanțare de la Ministerul Educației Naționale prin programul de reabilitare a infrastructurii școlare.

„Da. este posibil să nu mai primească. Va urma o nouă analiză la acele unități și alte proceduri necesare iar mai apoi se va vedea” a declarat Gabriela Plăcintă, inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Din cauză că lucrările au încetat la acele unități, timpul în care vor fi finalizate se va prelungi, moment neplăcut pentru elevi care vor învăța tot în locuri improprii.

„Este timp pierdut pentru unități. Și nu au de pierdut numai părinții și copii, ci și județul” a declarat Andrei Puică, prefectul județului Vaslui. (Roxana NĂSTASĂ)

Mai multe unități școlare din județ riscă să piardă finanțarea pentru reabilitare din cauza constructorului care a câștigat lictația, dar a lăsat lucrările baltă, cerând rezilierea contractului. Dacă Școala din Văleni va fi finalizată luna aceasta, iar la școlile din Belzeni-Dragomirești și Poienești, unde lucrările sunt finalizate în proporție de 98%, sau la școlile din Corni-Albești și Bogdana, unde lucrările sunt în proporție de 90% lucrurile merg pe calea ce bună, nu la fel se poate spune despre celelalte unități de învățământ din județ, la care lucrările nu sunt finalizate și riscă să rămână în stadiul actual timp îndelungat. Printre…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: