Home » Social » În urma scandalului de la Asociația de proprietari nr. 8 Bârlad – Factura de reparații s-a dezumflat

În urma scandalului de la Asociația de proprietari nr. 8 Bârlad – Factura de reparații s-a dezumflat

Firma care a curățat subsolul unei scări de bloc și-a dat seama după ce a fost reclamată la poliție că lucrările costă în realitate 40 de milioane de lei vechi și nu 70 de milioane, cât ceruse inițial.

Simona MIHĂILĂ

Revolta proprietarilor de la Asociația nr. 8 din Bârlad împotriva conducerii asociației și a firmei angajate pentru a face curățenie la subsol a fost cu folos: oamenii vor trebui să plătească acum doar jumătate din cât au scos inițial din buzunar.

După un scandal de proporții care s-a mutat din fața blocului în presă și, în final, la poliție, firma în cauză și-a dat seama că e cazul să mai arunce un ochi pe situația de lucrări și a ajuns la concluzia că facturile erau cam… umflate.

Așa încât conducerea asociației, care, în loc să le ia partea oamenilor care-i plătesc leafa, le lua apărarea administratorilor firmei și îi credea pe cuvânt atunci când aceștia susțineau că au făcut o treabă strașnică și corect prețuită, va trebui să le dea oamenilor înapoi o parte din bani.

Este vorba de SC Mimi Ali SRL Bârlad, pe care conducerea Asociației nr. 8 o tocmise să repare, să curățe și să igienizeze subsorului unei scări a blocului A3 de pe strada Nicolae Tonitza.

Ziarul Est News a prezentat pe larg amănuntele acestui scandal, luna trecută. Lucrările la subsol ar fi trebuit să atragă în conturile firmei aproape 70 de milioane de lei vechi, sumă pentru care Mimi Ali SRL s-a angajat prin contract ca din aprilie și până la sfârșitul lui iulie să facă subsolul ca nou: să demonteze vechile țevi, să monteze alte noi, să evacueze apa, să care mocirla de la subsol, apoi să-l spele și să-l dezinfecteze.

După cinci luni, câțiva oameni din scară, sătui de mirosul infernal și de umezeala de la subsol, au coborât acolo și au constatat că nu se făcuse mai nimic și, cu mici excepții, nici urmă din țevile despre care se pomenea în devizul de lucrări. S-au întrebat imediat pe ce încasează firma 70 de milioane de lei vechi.

Reclamația de la poliție, dar și faptul că proprietarii scării au făcut publică această situație prin intermediul Est News, i-au convins pe administratorii firmei să refacă calculele, așa încât factura a scăzut la 40 de milioane de lei vechi.

„Între timp au terminat și lucrarea. Abia acum se poate spune că au făcut treabă și că își merită banii. Ce s-a întâmplat la noi în asociație ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți cei care locuiesc la bloc și lasă totul la mâna administratorilor, fără să verifice „, a declarat Gabriel Manta, unul dintre locatarii scării cu pricina.

Firma care a curățat subsolul unei scări de bloc și-a dat seama după ce a fost reclamată la poliție că lucrările costă în realitate 40 de milioane de lei vechi și nu 70 de milioane, cât ceruse inițial. Simona MIHĂILĂ Revolta proprietarilor de la Asociația nr. 8 din Bârlad împotriva conducerii asociației și a firmei angajate pentru a face curățenie la subsol a fost cu folos: oamenii vor trebui să plătească acum doar jumătate din cât au scos inițial din buzunar. După un scandal de proporții care s-a mutat din fața blocului în presă și, în final, la poliție, firma…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: