Home » Sport » Bârladul a luat aurul – RC Bârlad, campioană

Bârladul a luat aurul – RC Bârlad, campioană

Clubul bârlădean a făcut un meci istoric în finala de pe Ghencea. Prin victoria obținută, RC Bârlad nu a cucerit doar medalia de aur, ci și calificarea directă în Superliga Națională.

Andrei ARSENE

Rugby Club Bârlad a devenit campioana Diviziei Naționale de Seniori (DNS), în dauna CS Poli Agro Iași, în urma finalei campionatului. Într-un meci care s-a terminat 25-24, RC Bârlad a fost echipa dominantă.

După ce am fost conduși cu 7–3, am luat frâiele meciului, am marcat foarte mult” ne-a declarat Ioan Harnagea, antrenorul echipei RC Bârlad.

Bârlădenii au fost cei care au deschis scorul, însă ieșenii au reușit, nu după mult timp, un eseu, trecând la conducerea jocului. Acest lucru nu a reușit nicidecum să-i destabilizeze pe elevii lui Harnagea, ei jucând în continuare cu multă dăruire. Astfel, la pauză au intrat în avantaj cu 16-7, înscriind 13 puncte consecutive.

Repriza a doua a început în aceeași manieră, bârlădenii având un joc excelent pe înaintare și, deși nu au reușit atâtea puncte ca în prima repriză, cu zece minute înainte de final RC Bârlad conducea cu 22-10.

Pentru RC Bârlad au marcat Bogdan Doroftei (șase puncte) și Florin Ibănescu (nouă puncte) prin concretizarea loviturilor de pedeaspă. Eseurile au fost înscrise de Daniel Zaharia (10 puncte), dar din păcate au rămas netransformate.

Pentru CS Poli Agro Iași au marcat Cătălin Pahonea (șapte puncte) și Narcis Borș (două puncte) Eseurile au fost înscrise de Constantin Pâslaru (10 puncte) și Mihai Mihăilă (cinci puncte).

La finalul meciului, Ioan Harnagea s-a bucurat foarte mult de prestația bârlădenilor: „Au foarte disciplinați, au jucat fără greșeli, orice greșeală ar fi putut duce la pierderea meciului”.

De asemenea, a fost foarte mulțumit de brigada de arbitri condusă de Radu Petrescu și a ținut să mulțumească și conducerii pentru finanțare și pentru condițiile asigurate clubului.

Prin victoria obținută, RC Bârlad nu a cucerit doar medalia de aur, ci și calificarea directă în Superliga Națională, pe când clubul CS Poli Agro Iași va mai trebui să joace încă un meci de baraj cu ultima clasată din superligă.

Clubul bârlădean a făcut un meci istoric în finala de pe Ghencea. Prin victoria obținută, RC Bârlad nu a cucerit doar medalia de aur, ci și calificarea directă în Superliga Națională. Andrei ARSENE Rugby Club Bârlad a devenit campioana Diviziei Naționale de Seniori (DNS), în dauna CS Poli Agro Iași, în urma finalei campionatului. Într-un meci care s-a terminat 25-24, RC Bârlad a fost echipa dominantă. „După ce am fost conduși cu 7–3, am luat frâiele meciului, am marcat foarte mult” ne-a declarat Ioan Harnagea, antrenorul echipei RC Bârlad. Bârlădenii au fost cei care au deschis scorul, însă ieșenii au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Felicitari echipei si domnului antrenor Ioan Harnagea. Felicitari celor de la Scoala Sportiva care an de an reusesc sa promoveze jucatori la loturile nationale de juniori.
    Aveti respectul Barladului DOMNILOR

  2. E greu in SuperLiga…. trebuie sponsori seriosi … si conditii la vestiare…

%d blogeri au apreciat: