Home / Social / Concurs de table pentru nevăzători

Concurs de table pentru nevăzători

Aproximativ 20 de persoane nevăzătoare și-au pus talentul la bătaie și au participat la faza locală a competiției de table.

Membrii Filialei Județene Vaslui a Asociației Nevăzătorilor și-au pus la bătaie norocul, dar și strategia, cu ocazia unui concurs de table desfășurat la sediul organizației, săptămâna trecută. Competiția este una de tradiție pentru persoanele cu deficiențe de vedere din Vaslui. Au participat opt nevăzători din Vaslui, cinci din Bârlad și unul din Huși. Pentru o bună desfășurare a concursului au fost achiziționate cinci jocuri de table, care au fost adaptate pentru nevăzători.

După cele trei zile de competiție, câștigător a fost desemnat Toader Spanache, din Bârlad, care ne va reprezenta la finala pe țară a concursului, care va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, la Botoșani.

Pe locul al doilea s-a clasat Aurel Spinache, din Vaslui, urmat de Victor Arhire, din Huși și Vasile Durcan, din Bârlad.

Acest concurs se înscrie în proiectul „Dezvoltarea sportivă, socializarea și integrarea socială a nevăzătorilor”, inițiat de Asociația Nevăzătorilor și finanțat de Primăria Vaslui.

Nevăzătorii vasluieni nu se află la primul concurs, în luna august a avut loc finala Campionatului Național de șah pentru Nevăzători, unde au participat 41 concurenți. Reprezentantul Filialei Judetene Vaslui a Asociatiei Nevazatorilor din Romania, Mihaiță Olaru s-a clasat pe locul 37, iar la campionatul național de șah rapid pentru nevăzători a ocupat locul 12 din 40. (Daniela PORUMB)

Aproximativ 20 de persoane nevăzătoare și-au pus talentul la bătaie și au participat la faza locală a competiției de table. Membrii Filialei Județene Vaslui a Asociației Nevăzătorilor și-au pus la bătaie norocul, dar și strategia, cu ocazia unui concurs de table desfășurat la sediul organizației, săptămâna trecută. Competiția este una de tradiție pentru persoanele cu deficiențe de vedere din Vaslui. Au participat opt nevăzători din Vaslui, cinci din Bârlad și unul din Huși. Pentru o bună desfășurare a concursului au fost achiziționate cinci jocuri de table, care au fost adaptate pentru nevăzători. După cele trei zile de competiție, câștigător a…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

Vasluienii cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului medicamentelor

Din septembrie, persoanele cu pensii ...

%d blogeri au apreciat: