Home » Social » Despre arme, fără armată

Despre arme, fără armată

Vineri, sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui a găzduit vernisajul unei expoziții de obiecte militare din Primul război mondial, despre care a știut doar un grup extrem de restrâns de persoane. Este vorba de un lot minuscul de elevi, care s-au plictisit de moarte la acest eveniment și de câteva oficialități.

Bogdan RUSU

vernisaj muzeu (4)În mod surprinzător, la evenimentul nu au fost invitați nici veterani ai celui de-al Doilea război mondial și nici cadre militare de carieră din partea MApN, ce ar fi fost capabile să întrețină atmosfera la un nivel mai înalt. Căci una este să îți explice modul de utilizare al mortierelor o doamnă-ghid și alta este să auzi amintirile unor oameni care cunosc efectele armelor și au îndurat din plin experianța războiului.

Conducerea Muzeului Județean are o problemă în materie de informare publică. De pe site-ul instituției, unul cu domeniu achiziționat, am aflat că ultimul eveniment realizat la nivelul muzeuluelevi vernisaj la fumat  (2)i a avut loc pe 28 noiembrie 2013, respectiv o expoziție de numismatică, denumită „Tezaure numismatice vasluiene”. De atunci, pauză totală de comunicare. Sau poate că muzeul vasluian a publicat ceva despre acest eveniment în revistele pe care le editează lunar pe banii Consiliului Județean Vaslui și care se găsesc la fel de ușor ca fosilele de brontozaur. Astfel că nu este de mirare că biletele de intrare la muzeu se vând la fel de bine ca praful de pe tobă, căci instituția duce lipsă de ceea ce se numește marketing adevărat.

Fiind o expoziție cu obiecte militare, lipsa reprezentanților MApN nu a fost justificată, cu toate că la vernisaj a fost prezent comisarul-șef Mihai Carp, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui. Fără informații care să îi captiveze, câțiva elevi din cei aduși la eveniment cu arcanul au ieșit pe băncile din fața sălii de expoziție ca să tragă și ei… câte o țigară.

Vineri, sala "Arta" a Muzeului Județean "Ștefan cel Mare" din Vaslui a găzduit vernisajul unei expoziții de obiecte militare din Primul război mondial, despre care a știut doar un grup extrem de restrâns de persoane. Este vorba de un lot minuscul de elevi, care s-au plictisit de moarte la acest eveniment și de câteva oficialități. Bogdan RUSU În mod surprinzător, la evenimentul nu au fost invitați nici veterani ai celui de-al Doilea război mondial și nici cadre militare de carieră din partea MApN, ce ar fi fost capabile să întrețină atmosfera la un nivel mai înalt. Căci una este să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: