Home » Social » Răducu zâmbește printre îngeri

Răducu zâmbește printre îngeri

Datorită părinților lui Radu Chirica, Spitalul de copii Bârlad va intra în posesia unei sponsorizări de aproape 100 de milioane de lei vechi. Ajutând alți copii bolnavi, părinții lui Răducu vor să dea un sens morții premature a copilului lor.

Joi, 18 septembrie, sala Casei de Cultură din Bârlad a fost arhiplină. Peste 500 de bârlădeni au venit la concertul caritabil organizat de Asociația Umanitară pentru Boli Rare „Răducu”, din Bacău. Mai bine de 24 de soliști de muzică populară și etno au susținut un concert de aproape șase ore, în urma căruia s-au strâns 9.200 lei, bani cu care Asociația „Răducu” va achiziționa diverse materiale sanitare și medicale pentru Secția II Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman”.

Sufletul acestui demers umanitar a fost Silvia Dumitriu, bunica lui Radu Chirica, băiețelul răpus de o boală rară, în amintirea căruia mama sa, Alice Chirica a înființat o asociație care să se ocupe de ajutorarea copiilor cu boli rare, dar și a secțiilor și spitalelor de pediatrie.

Am discutat cu șefa Secției II Pediatrie, dr. Magdalena Cozma, și am convenit să achiziționăm cu banii strânși ceea ce este necesar pentru această secție. Spitalul trece printr-o perioadă dificilă și asociațiile și comunitatea locală trebuie să-l sprijine. Mulțumesc tuturor bârlădenilor care au cumpărat bilete și fără de care spectacolul nu ar fi avut loc”, a declarat Alice Chirica.

Bârlădenii nu doar că au contribuit la strângerea de fonduri necesare salvării copiilor cu boli rare, dar s-au și bucurat de muzica populară și etno. Printre cei care au susținut recitalul s-au aflat Maria Ciobanu, Ștefania Rareș și trupa „Nemuritorii”.

M-am simțit minunat. știam de la colegii mei că de trei ani la Bârlad se organizează un astfel de concert caritabil, de aceea am acceptat imediat invitația. N-am crezut, însă, că voi întâlni un public atât de cald, de receptiv și cu atât respect pentru folclor”, a declarat Maria Ciobanu.

Spectacolul caritabil a fost organizat și cu ajutorul unor sponsori care au asigurat cazarea, masa și transportul interpreților.

Am încercat să-l salvăm și pe Răducu tot cu ajutorul dumneavoastră. Așa a fost scris, să plece la îngeri de foarte mic. Tot cu ajutorul bârlădenilor veniți la spectacolul umanitar de anul trecut, am strâns fonduri pentru alt copil bolnăvior, Eduard Cristea, iar de această dată, tot prin bunăvoința dumneavoastră, încercăm să dăm o mână de ajutor secției de pediatrie. Este greu să organizezi un astfel de eveniment caritabil de anvergură, dar ne dorim ca în fiecare an să ducem tradiția mai departe”, a declarat Silvia Dimitriu, o bunică pe care durerea pierderii nepoțelului nu a doborât-o, ci a mobilizat-o să ajute cum poate copiii cu probleme mari de sănătate. (Mihaela NICULESCU)

Datorită părinților lui Radu Chirica, Spitalul de copii Bârlad va intra în posesia unei sponsorizări de aproape 100 de milioane de lei vechi. Ajutând alți copii bolnavi, părinții lui Răducu vor să dea un sens morții premature a copilului lor. Joi, 18 septembrie, sala Casei de Cultură din Bârlad a fost arhiplină. Peste 500 de bârlădeni au venit la concertul caritabil organizat de Asociația Umanitară pentru Boli Rare „Răducu”, din Bacău. Mai bine de 24 de soliști de muzică populară și etno au susținut un concert de aproape șase ore, în urma căruia s-au strâns 9.200 lei, bani cu care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: