Home » Social » Programul Festivalului “Constantin Tănase”

Programul Festivalului “Constantin Tănase”

Mai sunt câteva săptămâni până la cea de-a XXIV-a ediție a mult așteptatului Festival de Umor “Constantin Tănase” și pregătirile sunt în toi. Biletele s-au pus deja în vânzare de pe 15 septembrie, iar acum s-a afișat programul cu toate spectacolele de care vor avea parte iubitorii de cultură. Organizatorii au pregătit spectacole de teatru de excepție, expoziții de caricatură, spectacole pentru copii, teatru radiofonic, stand-up comedy, filme și multe alte surprize.

Festivalul va debuta pe 5 octombrie la ora 17, când în Piața Civică va avea loc Parada Personajelor “Funny Art”, urmând ca peste jumătate de oră, la Sala studio a Casei de Cultură, să-și facă apariția pe scenă actori vasluieni în piesa “Orfani” de Dennis Kelly, în regia Elenei Morar. În aceeași zi, la ora 18, în Piața Civică cei prezenți vor avea întâlnire cu Teatrul „Masca”- Statui vivante: “Sub semnul îngerilor”. Duminica se va încheia cu o piesă de teatru “Hronicul găinarilor” de Aureliu Busuioc, în regia lui Petru Hadârcă jucată pe scena Sălii Mari a Casei de Cultură începând cu ora 20 de actorii de la Teatrul Național “Mihai Eminescu” Chișinău.

Următoarea zi a Festivalului, luni, va debuta la ora 10, la Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” (Sala Arta) cu Vernisajul Salonului Internațional de Caricatură – “Anul electoral”, iar mai apoi, la ora 11, la Primăria Municipiului Vaslui (foaier) va fi o expoziție personală “BOA…la electorală!” a lui Ovidiu Ambrozie Bortă (BOA). La orele 10.30 și 14.30, Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui va fi gazda unui atelier de teatru radiofonic, urmând ca la 17.30 la Sala studio a Casei de Cultură, actorii vasluieni Simona Cuciurianu și Sorin Poamă să joace în “Stand-up PLS”, de Silviana Vișan Carter. Ziua de 6 octombrie se va încheia cu piesa de teatru “Dineu cu proști” de Francis Veber, regizată de Ion Caramitru și jucată începând cu ora 19.30 la Sala Mare a Casei de Cultură de actorii Teatrului Național “Ion Luca Caragiale” București. Totodată, iubitorii de film vor putea viziona la Silver Mall în cadrul Săptămânii Comediei Cinematografice în ziua de luni, la orele 14 și 19 filmul “Funeralii fericite” (2013) în regia lui Horațiu Mălăele.

Marți, va da startul evenimentelor din cadrul Festivalului de Umor, Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” cu atelierul de teatru radiofonic ce va avea loc la orele 10.30 și 14.30. La ora 11, la Casa de Cultură (foaier) vasluienii vor avea parte de două expoziții personale, una a lui Leonte Năstase “Eu cu cine votez?” și cealaltă “De la Tănase la noi” a lui Cristinel Vecerdea (CRIV), urmând ca la 17.30 la Sala studio a Casei de Cultură cei prezenți să se delecteze cu piesa “Refuz să citesc” de Vera Ion. La 19.30 pe scena Sălii Mari a Casei de Cultură vor încheia ziua cei de la Teatrul Odeon București cu piesa „Liniște, sărut, acțiune!”, regizată de Peter Kerek. Filmul zilei de marți ce va putea fi vizionat la Silver Mall la orele 16 și 19 va fi “Bună! Ce mai faci?” (2011), regia: Alexandru Maftei.

La fel ca și marți, miercuri ziua va începe cu atelierul de teatru radiofonic de la orele 10.30 și 14.30 de la Biblioteca Județeană Vaslui, urmând ca la ora 11 să aibă loc manifestarea “Caricatura vasluiană la ceas… retro”. La ora 17.30 la Sala studio a Casei de Cultură își va face apariția trupa Macabril, Vaslui cu “Țara lui Gufi” de Matei Vișniec, în regia lui Radu Ghilaș, iar la 19.30 actorii Teatrului Mic București vor juca pe scena Sălii Mari a Casei de Cultură piesa “Pensiune completă” de Pierre Chesnot, regia: Gelu Colceag. Totodată, filmul din cadrul Săptămânii Comediei Cinematografice pe care vasluienii îl vor putea viziona miercuri la Silver Mall la orele 16 și 19 va fi “Cuibul de viespi” (1986), regizat de Horia Pătrașcu.

Joi, 9 octombrie ziua va începe tot cu atelierul de teatru radiofonic de la Bibliotecă, care va avea loc la aceleași ore ca în zilele precedente, urmând ca cei prezenți la ora 17.30 la Sala studio a Casei de Cultură să aibă parte de un spectacol de improvizație oferit de actori vasluieni – Vlad Gălățianu în „SC IMPRO SRL”. La 19.30 la Sala Mare a Casei de Cultură își vor face apariția actorii Teatrului de Comedie București, într-o piesă de excepție “Bani din cer” de Ray Cooney, în regia lui Horațiu Mălăele. Filmul de joi care va putea fi vizionat la aceleași ore și aceeași locație ca în zilele anterioare va fi “Actorul și sălbaticii” (1974), regia Manole Marcus.

Vineri, va fi cea mai plină zi, evenimentele începând la 10.30 și 14.30 cu atelierul de teatru radiofonic de la Bibliotecă, urmând ca la ora 15, tot la Bibliotecă să aibă loc o expoziție personală a lui Costel Pătrășcan, denumită „Istoria literaturii române. ERATĂ” și lansarea albumului de caricatură “Negru pe Alb” (117 caricaturi color). Ziua va continua la ora 16, cu festivitatea de premiere a Salonului de literatură, care va avea loc la Consiliul Județean Vaslui, în Sala “Ștefan cel Mare”, iar la 17.30 la Sala studio a Casei de Cultură, cei prezenți îl vor putea vedea pe Sorin Poamă în “Eu și Cristina”, de Vera Ion, urmând ca la 19.30 la Sala Mare vasluienii să facă cunoștință cu cei de la Compania “Passe-Partout Dan Puric” ce vor apărea pe scenă în piesa “Rencontres”, scenariul și regia Dragoș și Violeta Huluba. Ziua se va încheia glorios cu un moment unic de stand-up comedy cu Răzvan Vasilescu și Radu Gheorghe de care vor avea parte cei care vor fi prezenți la ora 21.15 la Sala Mare a Casei de Cultură.

De asemenea, cinefilii nu trebuie să rateze filmul „Selfie” (2014), regizat de Cristina Iacob care va putea fi vizionat la orele 16 și 19, la Silver Mall.

Sâmbătă, la ora 18, prichindeii vor face cunoștință în Piața Civică cu “Eroi din povești”, un spectacol pentru copii de Marian Râlea, iar la 19.30 “Eroi din povești” va putea fi vizionat la Silver Mall. La aceeași oră la Sala Mare a Casei de Cultură, Teatrul Bulandra București va juca piesa „Artă”, de Yasmina Reza, regizată de Cristi Juncu. Filmul de sâmbătă de la Silver Mall care va fi difuzat la aceleași ore ca în zilele anterioare va fi “Sunt o babă comunistă” (2013), regizat de către Stere Gulea.

Duminică, 12 octombrie, ultima zi a festivalului care nu trebuie ratată de nimeni, va începe la 17.30 cu un atelier de dramaturgie “Scrie despre tine-Vaslui 2014” ce va avea loc la Sala studio a Casei de Cultură, având coordonatori pe Sorin Poamă și Vera Ion, cu participarea trupei Macabril, Vaslui. La 19.30 va avea loc Gala laureaților concursului de interpretare, urmată de o piesa jucată de actorii Teatrului “V.L. Popa” Bârlad, “Doctor fără voie” de Moliere, regizată de Dorin Mihăilescu. De asemenea, ultimul film din cadrul Săptămânii Comediei Cinematografice care va fi difuzat la Silver Mall la orele 16.00 și 19.00 va fi “Operațiunea Monstrul” (1976), regizat de Manole Marcus.

Așadar, iubitorii de cultură, și nu numai, sunt așteptați să ia parte între 5 și 12 octombrie la cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului de Umor „Constantin Tănase” care se anunță a fi una de excepție, ce nu trebuie nicicum ratată.

(Roxana NĂSTASĂ)

Mai sunt câteva săptămâni până la cea de-a XXIV-a ediție a mult așteptatului Festival de Umor “Constantin Tănase” și pregătirile sunt în toi. Biletele s-au pus deja în vânzare de pe 15 septembrie, iar acum s-a afișat programul cu toate spectacolele de care vor avea parte iubitorii de cultură. Organizatorii au pregătit spectacole de teatru de excepție, expoziții de caricatură, spectacole pentru copii, teatru radiofonic, stand-up comedy, filme și multe alte surprize. Festivalul va debuta pe 5 octombrie la ora 17, când în Piața Civică va avea loc Parada Personajelor “Funny Art”, urmând ca peste jumătate de oră, la Sala…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: