Home » Invatamant » Promisiuni electorale pentru liceeni

Promisiuni electorale pentru liceeni

Guvernanții promit că vor majora ajutorul financiar acordat elevilor săraci. Anul trecut, peste 5.000 de elevi vasluieni au beneficiat de programul „Bani de liceu”.

Apropiata campanie electorală le-a trezit guvernanților români sentimente de profundă grijă pentru buzunarul liceenilor: ajutorul financiar acordat elevilor necăjiți va fi majorat de la 180 de lei la 250 de lei.

Potrivit reprezentanților Educației, mărirea nu va fi operată în septembrie, ci „în curând”. N-ar fi exclus ca minunea să se întâmple chiar în preajma alegerilor. Elevilor cu drept de vot le-ar prinde foarte bine la buzunar.

Condiția de includere în programul „Bani pentru liceu” este ca elevii să dovedească prin acte că se află în întreținerea familiilor al căror venit lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 200 de lei. Nu toți cei care îndeplinesc această condiție, însă, vor primi ajutor. Ajutorul financiar va fi sistat dacă elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învățământ, dacă a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de trei – cinci zile. De asemenea, dacă elevul a obținut mai puțin de 7 la purtare, sau dacă nu mai frecventează cursurile unității de învățământ ori a fost exmatriculat, va pierde ajutorul financiar.

„Banii de liceu” se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat.

Pentru anul școlar 2014-2015 liceenii care doresc să primescă „Bani de liceu” pot depune cereri la secretariatul unităților de învățământ la care sunt încadrați în perioada 15 septembrie – 1 octombrie. În perioada 1 octombrie – 23 octombrie, inspectorii din cadul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui vor efectua anchete sociale în vederea analizării situațiilor materiale ale elevilor și vor evalua eligibilitatea cererilor depuse pentru primirea ”banilor de liceu”. Lista cu beneficiari va fi afișată pe 28 octombrie. În perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, liceenii pot depunne contestații, acestea urmând să fie soluționate până pe 6 noiembrie.

În anul școlar 2013-2014 în județul Vaslui au beneficiat de „Bani de liceu” 5.213 elevi. Dintre aceștia, 465 de elevi sunt de la Colegiul Tehnic „Alexandu Ioan Cuza” Bârlad, 380 de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, 338 – Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, 218 – Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” și 62 de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. (Daniela PORUMB)

Guvernanții promit că vor majora ajutorul financiar acordat elevilor săraci. Anul trecut, peste 5.000 de elevi vasluieni au beneficiat de programul „Bani de liceu”. Apropiata campanie electorală le-a trezit guvernanților români sentimente de profundă grijă pentru buzunarul liceenilor: ajutorul financiar acordat elevilor necăjiți va fi majorat de la 180 de lei la 250 de lei. Potrivit reprezentanților Educației, mărirea nu va fi operată în septembrie, ci "în curând". N-ar fi exclus ca minunea să se întâmple chiar în preajma alegerilor. Elevilor cu drept de vot le-ar prinde foarte bine la buzunar. Condiția de includere în programul "Bani pentru liceu" este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: