Home » Social » Week-end cultural la Bârlad

Week-end cultural la Bârlad

Bârladul a devenit pentru un week-end „capitala” culturală a Moldovei. Bârlădenii au avut parte de o expoziție de pictură și de un concert susținut de pianistul Jozsef Balog.

Pasionații de pictură au avut ocazia să se întâlnească în week-end la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad. Muzeul a găzduit un vernisaj de pictură personală, numit „Umbre” semnat de Brândușa Bontea.

Cu toate că vernisajul a avut genericul umbre, bârlădenii prezenți au fost surprinși să vadă că de fapt picturile nu sunt niște umbre, ci sunt unele pline de culoare, de efecte de lumină.

Moderatorii evenimentului au fost Mircea Mamalaucă, Dionisie Gradu și Brândușa Bontea.

Dionisie Gradu, un cunoscut artist plastic bârlădean, a fost cel care a făcut o scurtă prezentare a tuturor picturilor. Totodată acesta consideră că artista care a venit la Bârlad să-și prezinte creațiile are un nume predistat artei, un nume de floare – Brândușa.

Pentru bârlădenii care nu au reușit să ajungă la expoziție în week-end, picturile se vor găsi la Muzeul „Vasile Pârvan” până la sfârșitul lunii octombrie.

Tot în week-end, bârlădenii au participat la un concert susținut de pianistul Jozsef Balog, care a venit din Ungaria. Concertul a avut loc la Pavilionul „Marcel Guguianu” și a fost intitulat „12 Studii transcendentale”.

Ambele evenimente au fost organizate de Consiliul Județean Vaslui și Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad. (Daniela PORUMB)

Bârladul a devenit pentru un week-end „capitala” culturală a Moldovei. Bârlădenii au avut parte de o expoziție de pictură și de un concert susținut de pianistul Jozsef Balog. Pasionații de pictură au avut ocazia să se întâlnească în week-end la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad. Muzeul a găzduit un vernisaj de pictură personală, numit „Umbre” semnat de Brândușa Bontea. Cu toate că vernisajul a avut genericul umbre, bârlădenii prezenți au fost surprinși să vadă că de fapt picturile nu sunt niște umbre, ci sunt unele pline de culoare, de efecte de lumină. Moderatorii evenimentului au fost Mircea Mamalaucă, Dionisie Gradu și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile