Home » Invatamant » Mai mult de învățat pentru elevii de clasa a VIII-a!

Mai mult de învățat pentru elevii de clasa a VIII-a!

După schimbări ale programelor școlare, materii nou introduse, manuale lipsă pentru clasele I și a II-a, presupuse manuale digitale și cod etic pentru dascăli, în acest an școlar a mai apărut o schimbare. Este vorba de programa pentru Evaluarea Națională 2015.

Deși cu doar o zi înainte de începerea anului școlar 2014-2015, Ministrul Educației, Remus Pricopie, asigura elevii că în acest an nu vor fi schimbări în structura examenului de Bacalaureat și Evaluare Națională, ci doar „mici reașezări în interiorul programei”, se pare că lucrurile nu stau deloc așa. Ordinul privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale 2015 arată că programa la Limba și literatura română conține mai multe puncte pe care trebuie să le cunoască elevii, în timp ce programa la Matematică s-a schimbat complet. Astfel, în noua programă la Limba Română se introduce ca cerință toată materia clasei a VIII-a, adică un manual întreg, iar la Matematică, un vast capitol de Geometrie, elevii având astfel mai mult de învățat, Evaluarea Națională 2015 punânându-i și mai mult în încurcătură.

Calendarul Evaluării Naționale 2015: Pe 13 iunie 2015 elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile, între 15 și 17 iunie 2015 se vor putea înscrie la Evaluarea Națională, iar pe 22 iunie 2015 vor începe probele de examen, prima fiind proba scrisă la Limba și literatura română. Ziua următoare, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă, urmând ca pe 24 iunie să aibă loc susținerea probei la Matematică. Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie până la ora 16, iar între ore 16 și 20 se vor putea depune contestațiile. Abia pe 30 iunie 2015 se vor afișa rezultatele finale după contestații. (Roxana NĂSTASĂ)

După schimbări ale programelor școlare, materii nou introduse, manuale lipsă pentru clasele I și a II-a, presupuse manuale digitale și cod etic pentru dascăli, în acest an școlar a mai apărut o schimbare. Este vorba de programa pentru Evaluarea Națională 2015. Deși cu doar o zi înainte de începerea anului școlar 2014-2015, Ministrul Educației, Remus Pricopie, asigura elevii că în acest an nu vor fi schimbări în structura examenului de Bacalaureat și Evaluare Națională, ci doar "mici reașezări în interiorul programei", se pare că lucrurile nu stau deloc așa. Ordinul privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale 2015 arată că programa…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: