Home » Social » Alexandru Vlahuță, comemorat

Alexandru Vlahuță, comemorat

„Alexandu Vlahuță după Eminescu”, sub acest titlu la Centrul ”Mihai Eminescu” Bârlad a avut loc o activitate prin care organizatorii l-au comemorat pe scriitorului Alexandru Vlahuță, la 95 de ani de la moartea sa.

Invitații speciali ai evenimentului au fost profesorii Elena Monu, președinta „Academiei Bârlădene”, Andrei Petruș, scriitor bârlădean și Elena Varlam.

Elena Monu a vorbit despre viața scriitorului Alexandru Vlahuță și despre însemnătatea pe care existența lui a avut-o pe plaiurile bârlădene.

Scriitorul Alexandru Vlahuță a urmat atât școala primară, cât și liceul la Bârlad, fapt ce i-a determinat pe intelectualii bârlădeni să nu-l dea uitării, ci să-l readucă în memoria tuturor. Elena Monu a subliniat faptul că masca mortuară a scriitorului a fost făcută tot de marele sculptor bârlădean – Ion Dumitriu Bârlad, unica fotografie a măștii fiind donată Academiei Bârladene de către C. D. Zeletin, președintele de onoare al acestei societăți literare.

În cadrul aceluiași eveniment cei prezenți au avut ocazia să participe la o lectură publică, care a fost susținută de Mioara Timofte și Elena Varlam.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Consiliului Local Municipal Bârlad, Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” și Centrul „Mihai Eminescu” în colaborare cu Societatea Academia Bârlădeană. (Daniela PORUMB)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=waM6JtoZbAo&w=560&h=315]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TwJSIkJ-THI&w=560&h=315]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=UVahVoToaCs&w=560&h=315]

„Alexandu Vlahuță după Eminescu”, sub acest titlu la Centrul ”Mihai Eminescu” Bârlad a avut loc o activitate prin care organizatorii l-au comemorat pe scriitorului Alexandru Vlahuță, la 95 de ani de la moartea sa. Invitații speciali ai evenimentului au fost profesorii Elena Monu, președinta "Academiei Bârlădene", Andrei Petruș, scriitor bârlădean și Elena Varlam. Elena Monu a vorbit despre viața scriitorului Alexandru Vlahuță și despre însemnătatea pe care existența lui a avut-o pe plaiurile bârlădene. Scriitorul Alexandru Vlahuță a urmat atât școala primară, cât și liceul la Bârlad, fapt ce i-a determinat pe intelectualii bârlădeni să nu-l dea uitării, ci să-l…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: