Home » World » Barack Obama promite distrugerea grupului terorist Stat Islamic, catalogat drept "rețeaua morții"

Barack Obama promite distrugerea grupului terorist Stat Islamic, catalogat drept "rețeaua morții"

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat un apel pentru intensificarea eforturilor în scopul distrugerii grupului terorist Stat Islamic, pe care l-a catalogat drept „rețeaua morții”.

„Singurul limbaj înțeles de acești criminali este limbajul forței, astfel că Statele Unite ale Americii vor colabora cu o largă coaliție pentru a distruge această rețea a morții”, a declarat Obama, potrivit AFP, în discursul rostit în cadrul Adunării Generale a ONU.

„Nu vom ceda amenințărilor și vom demonstra că viitorul aparține celor care construiesc, nu celor care distrug”, a adăugat Obama, referindu-se la grupul terorist Stat Islamic.

„Este necesar să luptăm împotriva extremismului inclusiv pe Internet și pe rețele de socializare”, a spus Obama.Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Levant, Stat Islamic în Irak și Siria – SI/SIIL/SIIS) ocupă vaste regiuni din nord-vestul Irakului și din sud-estul Siriei, unde a proclamat un „califat islamic”. Organizația teroristă a executat prin decapitare doi cetățeni americani, un britanic și un francez.

Sursa: mediafax.ro

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat un apel pentru intensificarea eforturilor în scopul distrugerii grupului terorist Stat Islamic, pe care l-a catalogat drept "rețeaua morții". "Singurul limbaj înțeles de acești criminali este limbajul forței, astfel că Statele Unite ale Americii vor colabora cu o largă coaliție pentru a distruge această rețea a morții", a declarat Obama, potrivit AFP, în discursul rostit în cadrul Adunării Generale a ONU. "Nu vom ceda amenințărilor și vom demonstra că viitorul aparține celor care construiesc, nu celor care distrug", a adăugat Obama, referindu-se la grupul terorist Stat Islamic. "Este necesar să luptăm împotriva extremismului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: