Home » Invatamant » Colegiul Codreanu trece pe economie serioasă

Colegiul Codreanu trece pe economie serioasă

Prima fază de implementare a proiectului pentru reabilitare energetică Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, câștigat în iarnă la Abu Dhabi, a fost finalizată. La începerea anului școlar, elevii și-au regăsit liceul având în toate încăperile lămpi cu LED, lămpi ecologice și economice, care vor duce la reducerea considerabilă a valorii facturilor la energie electrică. A doua etapă a proiectului constă în instalarea de panouri fotovoltaice, care vor asigura o reducere cu 30% a consumului de energie electrică din rețea.

Toate aceste investiții au fost posibile ca urmare a câștigării unui concurs de proiecte organizat în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), proiect care a fost rezultatul muncii a patru elevi de clasa a XI-a, coordonați de profesoara Nicoleta Croitoru. Colegiul „Codreanu” a reușit să obțină marele premiu al concursului „Zaed Future Energy Prize”, proiectul bârlădenilor fiind preferat în detrimentul celui al unor liceeni din Marea Britanie, singurii competitori rămași în concurs.

„Am depus proiectul on-line, grație unei foste eleve a liceului nostru, care deține o firmă de corpuri de iluminat în Marea Britanie. Corina Dimofte, căci despre ea este vorba, ne-a informat asupra posibilității de a participa la un concurs de proiecte menit să încurajeze elevii să devină mai prietenoși cu mediul. Am muncit mult și cu pasiune și am reușit să câștigăm premiul <Zaed Future Energy Prize>, care ne-a și fost înmânat în ianuarie anul acesta la Abu Dhabi”, ne-a declarat Nicoleta Croitoru, manager de proiect.

Premiul are o valoare de 100.000 de dolari, bani care trebuie folosiți pentru reabilitarea energetică a Colegiului Codreanu. Cei care au muncit la elaborarea acestui proiect cred că tema aleasă a fost din start inspirată, având în vedere că în România, mai ales în zona noastră, energia verde este foarte puțin exploatată. Codreniștii speră ca diferența de bani rezultată din economia la factura de energie electrică să fie folosită la modernizarea Colegiului. Ei nu se opresc aici și se gândesc serios să elaboreze un nou proiect, care să permită în viitor încălzirea clădirii cu costuri mult reduse. (Mihaela NICULESCU)

Prima fază de implementare a proiectului pentru reabilitare energetică Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, câștigat în iarnă la Abu Dhabi, a fost finalizată. La începerea anului școlar, elevii și-au regăsit liceul având în toate încăperile lămpi cu LED, lămpi ecologice și economice, care vor duce la reducerea considerabilă a valorii facturilor la energie electrică. A doua etapă a proiectului constă în instalarea de panouri fotovoltaice, care vor asigura o reducere cu 30% a consumului de energie electrică din rețea. Toate aceste investiții au fost posibile ca urmare a câștigării unui concurs de proiecte organizat în Abu Dhabi (Emiratele Arabe&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: