Home » Sanatate » Liderul "Sanitas" Bârlad a scăpat de "ghilotină"

Liderul "Sanitas" Bârlad a scăpat de "ghilotină"

Cristi Puțeanu, liderul „Sanitas” Bârlad, e foarte sigur că membrii sindicatului nu au de gând să-l destituie.

Cristi Puțeanu, președintele filialei Bârlad a Sindicatului „Sanitas”, a scăpat ca prin urechile anului de destituire. După cum am anunțat, acesta urma să fie înlăturat din funcție marți, 22 septembrie, când membrii sindicatului au fost convocați într-o ședință pe a cărei ordine de zi, potrivit surselor noastre, se afla și acest punct. Puțeanu ocupă poziția de lider a sindicaliștilor bârlădeni de doi ani și jumătate, timp în care membrii de sindicat au strâns mai multe nemulțumiri legate, în primul rând, de modul în care liderul lor a negociat cu conducerea spitalului problema tichetelor de masă. Aceștia nu și-au mai primit tichetele din luna aprilie.

La ședință, în mod neprevăzut, a participat și Daniela Clătinici, președinta „Sanitas” Vaslui, a cărei prezență a avut darul de a potoli spiritele. Sindicaliștii au renunțat la ideea schimbării liderului lor, considerând că este bine să-i mai acorde o șansă, susțin surse din spital.

Contactat de reporterii Est News, Cristi Puțeanu a negat că sindicaliștii nu-l mai vor în fruntea lor: „Ședința a fost convocată de mine. A fost o ședință informativă și nicidecum una în care să se pună în discuție înlocuirea mea din funcție. Am considerat că este cazul să informez membrii de sindicat că procesul intentat de «Sanitas» conducerii spitalului pentru neacordarea tichetelor de masă a fost amânat pentru data de 6 noiembrie”.

Tichetele de masă se mai acordă acum doar personalului de la Compartimentul de Primiri Urgențe și de la Laboratorul de Sănătate Mintală, departament finanțat direct de către Ministerul Sănătății. Doar la Bârlad a fost decisă suspendarea acordării tichetele de masă, la Vaslui, Huși și Murgeni nepunându-se această problemă.

Puțeanu a mai spus că la ședință s-a mai discutat și despre propunerile ministerelor Sănătății și Finanțelor legate de anumite creșteri salariale, cu care cadrele sanitare de la Bârlad nu sunt de acord: „Dezaprobăm creșterea cu 5% a salariilor mai mici de 1.500 de lei. Eu cred că este o discriminare. Majorarea trebuie aplicată pentru toți cei din sistemul sanitar, nu doar pentru debutanți”, a mai adăugat Cristi Puțeanu. (Mihaela NICULESCU)

Cristi Puțeanu, liderul "Sanitas" Bârlad, e foarte sigur că membrii sindicatului nu au de gând să-l destituie. Cristi Puțeanu, președintele filialei Bârlad a Sindicatului "Sanitas", a scăpat ca prin urechile anului de destituire. După cum am anunțat, acesta urma să fie înlăturat din funcție marți, 22 septembrie, când membrii sindicatului au fost convocați într-o ședință pe a cărei ordine de zi, potrivit surselor noastre, se afla și acest punct. Puțeanu ocupă poziția de lider a sindicaliștilor bârlădeni de doi ani și jumătate, timp în care membrii de sindicat au strâns mai multe nemulțumiri legate, în primul rând, de modul în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: