Home » Social » La un pas să fie spulberați de tren

La un pas să fie spulberați de tren

Trei persoane erau să-și piardă viața într-un accident feroviar, petrecut ieri dimineață, în apropierea Bârladului. Numai norocul a făcut ca doar autoutilitara în care se aflau să aibă de suferit. Accidentul a avut loc pe ruta Bârlad-Galați, în dreptul localității Bălăbănești, iar vina îi aparține șoferului autovehiculului care și-a pus în cap să traverseze calea ferată fără să se asigure.

„Autoutilitara era condusă de o tânără în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul în localitatea Onești, județul Bacău. În mașină se mai aflau alte două persoane. Se pare că tânăra a intenționat să treacă, însă văzând că nu are timp a oprit, dar mult prea aproape de linia de cale ferată, astfel producându-se acroșarea”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliției Vaslui.

Gheorghe Laurențiu, dispecer în cadrul Companiei de Transport Transferoviar București, ne-a spus că mecanicul trenului s-a supus tuturor procedurilor impuse pentru a evita o asemenea situație: „Trenul nu a fost vizibil avariat, acesta staționând 32 de minute, timp în care trenurile care circulau pe aceeași rută – trei la număr, inclusiv cel implicat în accident, s-au ales cu întârzieri de 20 de minute”.

În tren nu se aflau mulți călători și, cu toate că impactul nu a fost puternic, s-a simțit în special în vagonul-locomotivă.

Polițiștii aflați la fața locului au supus-o pe șoferița neatentă testării cu aparatul etilotest și au constatat că aceasta nu consumase băuturi alcoolice. Pentru neatenția sa, aceasta a primit nouă puncte amendă și șase puncte penalizare. (Roxana CUCU, Andrei ARSENE)

Trei persoane erau să-și piardă viața într-un accident feroviar, petrecut ieri dimineață, în apropierea Bârladului. Numai norocul a făcut ca doar autoutilitara în care se aflau să aibă de suferit. Accidentul a avut loc pe ruta Bârlad-Galați, în dreptul localității Bălăbănești, iar vina îi aparține șoferului autovehiculului care și-a pus în cap să traverseze calea ferată fără să se asigure. "Autoutilitara era condusă de o tânără în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul în localitatea Onești, județul Bacău. În mașină se mai aflau alte două persoane. Se pare că tânăra a intenționat să treacă, însă văzând că nu are…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile