Home / Social / În lumea magică a poeziilor

În lumea magică a poeziilor

Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad a găzduit, miercuri, în Sala de lectură, lansarea volumului de poezii „Labirint de cristal”, al poetei Gabriela Ana Balan.

Autoarea i-a îndemnat pe toți să se îndrepte spre lectură, o cale spre „lumină”, după cum mărturisește „Poezia nu se scrie la comandă; dacă nu se scrie din suflet nu e, nu reușești să transmiți emoție”.

De asemenea, poeta a prezentat publicului spectator traseul său pe drumul poeziei, dar și legăturile pe care le-a realizat, prin intermediul acesteia, cu românii din diaspora.

Profesorul Gheorghe Clapa i-a dedicat autoarei, cu câtva timp în urmă, un eseu despre cartea „Împăratul de ceară”, un alt volum de poezii al acesteia. Ca un semn de mulțumire pentru cuvintele frumoase, Gabriela Ana Balan a publicat o parte eseu pe coperta noului volum de poezii „Labirint de cristal”.

O altă surpriză cu care poeta a fost așteptată la Bârlad, a fost o expoziție realizată de Bogdan Mocanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Lucrările realizate de acesta au fost făcute sub îndrumarea profesorului Sebastian Pascu.

Artistul plastic a surprins-o pe poetă prin realizarea unui tablou dedicat cărții lansate. Impresionată de gestul artistului, autoarea i-a promis acestuia că tabloul lui va fi următoarea copertă a unei cărți.

În cadrul acestui eveniment cultural de excepție au fost invitați profesorii Elena Monu și Gheorghe Clapa, dar și Bogdan Mocan, un artist plastic. (Daniela PORUMB)

Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad a găzduit, miercuri, în Sala de lectură, lansarea volumului de poezii „Labirint de cristal”, al poetei Gabriela Ana Balan. Autoarea i-a îndemnat pe toți să se îndrepte spre lectură, o cale spre „lumină”, după cum mărturisește „Poezia nu se scrie la comandă; dacă nu se scrie din suflet nu e, nu reușești să transmiți emoție”. De asemenea, poeta a prezentat publicului spectator traseul său pe drumul poeziei, dar și legăturile pe care le-a realizat, prin intermediul acesteia, cu românii din diaspora. Profesorul Gheorghe Clapa i-a dedicat autoarei, cu câtva timp în urmă, un eseu…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

La spitalul din Bârlad se fură pe rupte

Se fură ca în codru ...

Pentru ce solicită bani europeni întreprinzătorii vasluieni? De la service-uri auto la saloane de coafură, patiserii și activități recreative

Afacerile tipic românești, înființate cu ...

Șofer de microbuz școlar din Grivița, prins băut la volan în timp ce ducea elevii la școală

Șoferul unui microbuz școlar a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: