Home » World » Statele Unite l-au identificat pe asasinul jurnaliștilor James Foley și Steven Sotloff

Statele Unite l-au identificat pe asasinul jurnaliștilor James Foley și Steven Sotloff

Serviciile de informații americane l-au identificat pe asasinul jurnaliștilor James Foley și Steven Sotloff, decapitați de grupul terorist sunnit Stat Islamic, anunțul Biroul Federal de Investigații din SUA (FBI).

Până acum, călăul care i-a decapitat pe jurnaliștii americani James Foley și Steven Sotloff și pe angajatul umanitar britanic David Haines era cunoscut sub pseudonimul „John jihadistul”, existând speculații că ar fi un islamist britanic.

Însă FBI a anunțat că teroristul a fost identificat.

„Călăul a fost identificat”, a declarat directorul FBI, James Comey, citat de CNN, precizând că numele călăului, membru al grupului terorist Stat Islamic, probabil nu va fi dezvăluit.

nsă, potrivit unor surse din cadrul seriviciilor secrete citate de CNN, călăul este cetățean britanic, a locuit la Londra și a avut legături cu grupuri islamiste din Marea Britanie.

Gruparea teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Levant / Stat Islamic în Irak și Siria – SI/SIIL/SIIS) a revendicat decapitarea jurnaliștilor americani James Foley și Steven Sotloff și a angajatului umanitar britanic David Haines. O grupare algeriană afiliată rețelei teroriste Stat Islamic a revendicat decapitarea turistului francez Hervé Gourdel.

Sursa; mediafax.ro

Serviciile de informații americane l-au identificat pe asasinul jurnaliștilor James Foley și Steven Sotloff, decapitați de grupul terorist sunnit Stat Islamic, anunțul Biroul Federal de Investigații din SUA (FBI). Până acum, călăul care i-a decapitat pe jurnaliștii americani James Foley și Steven Sotloff și pe angajatul umanitar britanic David Haines era cunoscut sub pseudonimul "John jihadistul", existând speculații că ar fi un islamist britanic. Însă FBI a anunțat că teroristul a fost identificat. "Călăul a fost identificat", a declarat directorul FBI, James Comey, citat de CNN, precizând că numele călăului, membru al grupului terorist Stat Islamic, probabil nu va fi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: