Home » Social » 155 ani de la înființarea Statului Major General

155 ani de la înființarea Statului Major General

Anul acesta, pe 24 noiembrie se împlinesc 155 de ani de la constituirea Statului Major General, creierul Armatei Române. Cu acest prilej, Serviciul Istoric al Armatei a organizat zilele trecute un itinerar la Focșani, Bârlad și Iași, tocmai pentru a evoca evenimentele istorice care au avut loc în legătură cu constituirea Statului Major al Armatei Române.

Marele Stat MajorJoi, 25 septembrie, la Cercul Militar Bârlad a vut loc un simpozion cu titlul „155 de ani de la înființarea Marelui Stat Major”. Au prezentat materiale prof. dr. Luminița Giurgiu, prof. dr. Teodora Giurgiu și Lucian Drăghici – angajați ai Ministerului Apărării Naționale.

A fost o activitate deosebită, expunerile celor trei profesori de istorie au stârnit interesul în rândul celor aproximativ 100 de persoane care au participat la simpozionul organizat de Serviciul Istoric al Armatei. Au fost prezente cadre militare active dar și în rezervă, precum și membri ai Asociației Veteranilor de Război Filiala Bârlad”, a declarat plt. adj. Lucian Ursu, șeful Cercului Militar Bârlad.

Simpozionul organizat pe 25 septembrie nu s-a desfășurat întâmplător la Bârlad. Timp de două luni, în august și septembrie 1916, Marele Cartier General (actualul Stat Major General) înființat în 1859 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a funcționat la Bârlad, după care s-a mutat la Iași. (Mihaela NICULESCU)

Anul acesta, pe 24 noiembrie se împlinesc 155 de ani de la constituirea Statului Major General, creierul Armatei Române. Cu acest prilej, Serviciul Istoric al Armatei a organizat zilele trecute un itinerar la Focșani, Bârlad și Iași, tocmai pentru a evoca evenimentele istorice care au avut loc în legătură cu constituirea Statului Major al Armatei Române. Joi, 25 septembrie, la Cercul Militar Bârlad a vut loc un simpozion cu titlul „155 de ani de la înființarea Marelui Stat Major”. Au prezentat materiale prof. dr. Luminița Giurgiu, prof. dr. Teodora Giurgiu și Lucian Drăghici – angajați ai Ministerului Apărării Naționale. „A…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: