Home » Social » Criză de personal la DGASPC Vaslui

Criză de personal la DGASPC Vaslui

După ce reducerile salariale și eliminarea sporurilor specialiștilor din sistemul de protecție socială din anul 2010 i-a determinat pe cei mai mulți să renunțe la posturile pe care le ocupau, acum Direcția Generală de Asistenșă Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui se confruntă cu o criză acută de personal. Insituția vasluiană are nevoie de asistenți sociali, psihologi și kinetoterapeuți.

Potrivit conducerii instituției, situația cea mai dificilă se găsește la locuințele protejate, unde sunt persoane cu handicap care au nevoie de îngrijire permanentă.

„Avem o lipsă acută de personal începând de la personalul de îngrijire și terminând cu specialiștii. Am discutat problema și cu doamna ministru Rovana Plumb și sperăm să se găsească o soluție pentru ca problema să fie rezolvată de anul viitor. La locuințele protejate, de exemplu, ar trebui să avem câte șase angajați, iar noi avem doar câte doi sau trei. Angajații de acolo lucrează cu persoane cu handicap. Ore suplimentare nu putem plăti, libere nu putem da. Este o situație complicată, e normal ca oamenii să plece la posturi mai bine plătite”, a declarat ieri directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică.

(Roxana NĂSTASĂ)

După ce reducerile salariale și eliminarea sporurilor specialiștilor din sistemul de protecție socială din anul 2010 i-a determinat pe cei mai mulți să renunțe la posturile pe care le ocupau, acum Direcția Generală de Asistenșă Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui se confruntă cu o criză acută de personal. Insituția vasluiană are nevoie de asistenți sociali, psihologi și kinetoterapeuți. Potrivit conducerii instituției, situația cea mai dificilă se găsește la locuințele protejate, unde sunt persoane cu handicap care au nevoie de îngrijire permanentă. "Avem o lipsă acută de personal începând de la personalul de îngrijire și terminând cu specialiștii. Am…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: