Home » Social » O nouă serie de înscrieri pentru locuințe

O nouă serie de înscrieri pentru locuințe

Începând cu 1 octombrie, tinerii din municipiul Vaslui sunt așteptați de SC Locativa SRL Vaslui să depună cereri pentru a primi locuințe cu chirii mici. Cum spații de locuit disponibile nu prea sunt, tinerii vasluieni pot cel mult să aștepte.

Bogdan RUSU

De aceea este bine să solicite apartamente din timp și să fie incluși în lista de prioritate pentru anul viitor. La data curentă există trei tipuri de spații de locuit: locuințe sociale, locuințe cu chirie din fondul locativ de stat, locuințe de serviciu.

Prin termenul de locuință socială, în sensul Legii 114/1996, se înțelege locuința care se atribuie cu chirie subvenționată unor persoane sau familii a cărei situație economică nu permite accesul la o locuință proprietate sau închirierea uneia în condițiile pieței.

Locuințele cu chirie din fondul locativ de stat sunt cele aflate în patrimoniul Primăriei Vaslui, care nu au statut de locuințe sociale.

Locuințele de serviciu sunt destinate funcționarilor publici, angajaților unor instituții sau agenți economici, acordată în condițiile contractului de muncă, potrivit prevederilor legale.

Pot beneficia de locuințe sociale, în ordinea de prioritate stabilită potrivit Legii nr. 114/1996, următoarele categorii de persoane: persoanele și familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuințele retrocedate foștilor proprietari; tinerii care au vârsta de până la 35 de ani; tinerii proveniți din instituții de ocrotire socială și care au împlinit vârsta de 18 ani; invalizii de gradul I și II; persoanele cu handicap; pensionarii; veteranii și văduvele de război; beneficiarii prevederilor Legii 341/2004, a recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989, precum și față de persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987 și ai prevederilor Decretului-lege 118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, alte persoane sau familii îndreptățite.

Începând cu 1 octombrie, tinerii din municipiul Vaslui sunt așteptați de SC Locativa SRL Vaslui să depună cereri pentru a primi locuințe cu chirii mici. Cum spații de locuit disponibile nu prea sunt, tinerii vasluieni pot cel mult să aștepte. Bogdan RUSU De aceea este bine să solicite apartamente din timp și să fie incluși în lista de prioritate pentru anul viitor. La data curentă există trei tipuri de spații de locuit: locuințe sociale, locuințe cu chirie din fondul locativ de stat, locuințe de serviciu. Prin termenul de locuință socială, în sensul Legii 114/1996, se înțelege locuința care se atribuie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: