Home » Justitie » Patroni amendați

Patroni amendați

ITM Vaslui a aplicat sute de sancțiuni pentru nerespectarea relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

Sute de avertismente și zeci de amenzi au fost aplicate de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Vaslui. Aceștia au efectuat 202 controale, iar nereguli au găsit la tot pasul. Cu toate că inspectorii efectuează periodic astfel de controale, agenții economici nu s-au învățat minte și continuă să încalce legea. Astfel, pentru neregulile constatate au fost sancționați 108 angajatori. Dintre aceștia, 93 au fost sancționați în domeniul securității și sănătății în muncă, restul fiind sancționați în domeniul relațiilor de muncă. Potrivit reprezentanților ITM Vaslui, au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 174.300 lei.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au descoperit o persoană fizică care muncea fără să aibă încheiat contract de muncă. Aceasta a fost sancționată cu amendă în valoare de 500 de lei. Nici agentul economic nu a scăpat, fiind sancționat cu amendă. Conform legii, cei care au salariați fără forme legale de muncă riscă amenzi între 10.000 și 20.000 lei.

Sancțiunile în domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate pentru: nerespectarea prevederilor legale privind plata orelor suplimentare și a orelor de noapte, neacordare repaos săptămânal, neacordare concediu de odihnă, netransmitere revisal, neînmânarea unui exemplar al contractului de muncă salariatului, negarantarea în plată a salariului minim brut pe economie și muncă.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate 139 de sancțiuni, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 45.000 lei.

Inspectorii au descoperit că angajatorii nu au realizat evaluarea riscurilor privind securitatea și sănătatea angajaților și nu aveau întocmit planul de prevenire și protecție. De asemenea, aceștia au descoperit că fișele de protecție a muncii erau completate necorespunzător și instruirea privind securitatea și sănătatea în muncă este neadecvată. Totodată, salariaților nu li se asigura echipamentul individual de protecție, iar examenele medicale – cel obligatoriu la angajare, cât și cel periodic pentru toți lucrătorii nu erau efectuate. (Daniela PORUMB)

ITM Vaslui a aplicat sute de sancțiuni pentru nerespectarea relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Sute de avertismente și zeci de amenzi au fost aplicate de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Vaslui. Aceștia au efectuat 202 controale, iar nereguli au găsit la tot pasul. Cu toate că inspectorii efectuează periodic astfel de controale, agenții economici nu s-au învățat minte și continuă să încalce legea. Astfel, pentru neregulile constatate au fost sancționați 108 angajatori. Dintre aceștia, 93 au fost sancționați în domeniul securității și sănătății în muncă, restul fiind sancționați în domeniul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: