Home » Social » Prea puțin zgomot pentru prea puțină muncă

Prea puțin zgomot pentru prea puțină muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui a organizat, vineri , Bursa Locurilor De Muncă dedicată absolvenților din județ. Deși s-a vrut a fi un eveniment de amploare, AJOFM Vaslui contactând 1.649 de agenți economici, la eveniment s-au prezentat doar 52 de firme. Acest lucru arată foarte bine nivelul de interes al firmelor, cât și nivelul de dezvoltare a economiei locale. În plus, nici prezența celor în căutarea unui loc de muncă nu a fost pe măsura așteptărilor.

Acțiunea s-a desfășurat concomitent în Vaslui, Bârlad și Huși. La Vaslui și Huși s-au prezentat 22 de firme cu o ofertă de 103 locuri de muncă. La Bârlad, oferta a fost cea mai redusă, cu doar opt agenți economici și 63 de locuri de muncă.

Dintre slujbele propuse doar două s-au adresat persoanelor cu studii superioare, restul de 238 fiind adresate celor cu studii medii.

bursa-locurilor-munca-barlad1someriConform comunicatului emis de AJOFM Vaslui, printre meseriile cele mai solicitate se numără: funcționar economic, secretară, tehnician alimentație publică vânzător, amanetar, măcelar, patiser, ospătar, bucătar, agent asigurări, tâmplar, șofer, operator confecționer articole din textile, manipulant mărfuri.

În cadrul evenimentului au fost invitați și elevi din anii terminali de liceu cu scopul de a li se prezenta proiectul „YES – Young Europeans Startup”. Proiectul vizează susținerea pregătirii tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, din interiorul Uniunii Europene și Turcia, pentru viața profesională și socială.

La Bârlad s-au arătat interesați în jur de 160 de absolvenți, dar și un număr destul de mare de elevi. În urma interacțiunii acestora cu agenții economici prezenți, s-au arătat dezamăgiți, atât de domeniile unde ar putea activa, cât și de numărul posturilor disponibile.

„Oferta este într-adevăr îngrijorător de scazută, iar în domeniul economic sau cel informatic, pentru care elevii liceului nostru sunt pregătiți, nu a existat nici o alternativă”, ne-a declarat Carmen Filichi, profesor la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” Bârlad. (R.C., A.A.)

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui a organizat, vineri , Bursa Locurilor De Muncă dedicată absolvenților din județ. Deși s-a vrut a fi un eveniment de amploare, AJOFM Vaslui contactând 1.649 de agenți economici, la eveniment s-au prezentat doar 52 de firme. Acest lucru arată foarte bine nivelul de interes al firmelor, cât și nivelul de dezvoltare a economiei locale. În plus, nici prezența celor în căutarea unui loc de muncă nu a fost pe măsura așteptărilor. Acțiunea s-a desfășurat concomitent în Vaslui, Bârlad și Huși. La Vaslui și Huși s-au prezentat 22 de firme cu o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: