Home » Justitie » Procesul lui Filote bate pasul pe loc

Procesul lui Filote bate pasul pe loc

Judecat pentru pedofilie, viol, trafic de minori și lipsire de libertate, Adrian Filote a obținut o nouă amânare în proces, de această dată motivată de faptul că dosarul său nu a ajuns la Tribunalul Vaslui. În același timp, instanța vasluiană așteaptă decizia Curții de Apel Iași la cererea apărătorului acestuia de strămutare a dosarului.

Alexandru CROITORU

Întrucât dosarul în care Adrian Filote este judecat pentru fapte antisoaciale grave nu s-a întors încă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Tribunalul Vaslui a fost nevoit ca vineri să dea o nouă amânare în acestă speță. Ba mai mult, Filote așteaptă și decizia Cuții de Apel Iași, acolo unde apărătorul său a făcut cerere de strămutare a dosarului.

Arestat pe 1 aprilie, Adrian Filote este judecat pentru pedofilie, viol, trafic de minori și lipsire de libertate. Până acum, acesta a făcut numeroase cereri pentru ca măsura arestului preventiv să fie preschimbată cu arestul la domiciliu, dar niciodată nu a avut succes.

Din păcate, procesul bate acum pasul pe loc pentru că dosarul său nu a ajuns încă pe masa magistraților vasluieni. La ultima ședință, cea de vineri, minorele care i-au căzut victime lui Filote au fost și ele prezente în sală.

“De fiecare dată când vin aici și-l văd îmi aduc aminte de acea perioadă. Acum, că am scăpat de tot coșmarul, sunt mai liniștită dar nu pot să mă stăpânesc atunci când îl văd”, a spus una dintre fetele care i-au căzut victimă lui Filote.

O altă minoră a izbucnit în plâns la ieșirea din sala de judecată, copleșită de emoții.

Tot vineri, însoțit de ambii părinți și de apărător, în sala de judecată a fost prezent și cel care era considerat mâna dreaptă a pedofilului vasluian, Alexandru Cărămidaru. Acesta din urmă, elev la un liceu vasluian, este judecat în stare de libertate. Alexandru Cărmidaru era cel care, la comanda lui Filote, se ocupa de fete, obligându-le să execute ceea ce “șeful” spunea că au de făcut.

“Alexandru făcea tot ce îI spunea Filote să facă. Știu ca una din fete, colegă de clasă cu mine, a fost bătută de el atunci când a refuzat să întrețină raporturi sexuale cu o cunoștință de-a lui Adrian Filote. Pe mine m-a umilit de câteva ori, pus tot de el, pentru că refuzam să mă prostituez”, povetește una dintre fete.

Judecat pentru pedofilie, viol, trafic de minori și lipsire de libertate, Adrian Filote a obținut o nouă amânare în proces, de această dată motivată de faptul că dosarul său nu a ajuns la Tribunalul Vaslui. În același timp, instanța vasluiană așteaptă decizia Curții de Apel Iași la cererea apărătorului acestuia de strămutare a dosarului. Alexandru CROITORU Întrucât dosarul în care Adrian Filote este judecat pentru fapte antisoaciale grave nu s-a întors încă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Tribunalul Vaslui a fost nevoit ca vineri să dea o nouă amânare în acestă speță. Ba mai mult, Filote așteaptă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: