Home » Sport » Rugby-ul pătrunde tot mai mult în școli

Rugby-ul pătrunde tot mai mult în școli

Ciprian Popa, directorul CSS Bârlad și noul director național de dezvoltare din cadrul FRR, are de gând să se implice serios în realizarea acestui deziderat.

După cum am anunțat în ediția de ieri a ziarului nostru, Ciprian Popa, directorul CSS Bârlad, a fost numit director național de dezvoltare în cadrul Federației Române de Rugby (FRR). Această numire a fost posibilă în urma retragerii lui Haralambie Dumitraș din această funcție și numirii lui ca președinte FRR.

În noua sa calitate, Ciprian Popa are de gând să se implice mai mult decât îi permitea statutul până acum, în evoluția sportului cu balonul oval, obiectivul său identificându-se cu cel al FRR, privind implementarea de proiecte de dezvoltare în cât mai multe comunități și școli de pe tot întregul României.

Introducerea rugby-ului în viața sportivă a elevilor este una dintre direcțiile majore ale FRR care a achiesat campaniei pornite de International Rugby Board (IRB) în mai multe țări din eșalonul secund al rugby-ului mondial, precum Namibia, Mexic, Tonga, Fiji, Emiratele Arabe Unite, Belgia, România, Suedia și Columbia, plus alte țări în care jocul cu balonul oval este necunoscut sau prea puțin dezvoltat.

Acest proiect, derulat între 2012-2015, este reunit sub programul Get Into Rugby și are trei faze Try, Play, Stay (Încearcă, Joacă, Rămân). Faza inițială a programului (Try) are în vedere determinarea copiiilor de a începe jocul de rugby în cluburi, școli și comunități locale pentru a afla și experimenta valorile, pasiunea, principiile și tehnicile jocului de rugby. La acest nivel rugby-ul este fără contact (rugby tag).

Faza a doua a programului (Play) – jucătorii sunt invitați să joace într-un mod sigur și amuzant în cadrul ligilor naționale, evenimentelor și programelor festival, după o perioadă de instruire.

Cea de-a treia fază (Stay) sprijină jucătorii să progreseze și să rămână în rugby ca jucători, antrenori, arbitri, administratori, voluntari sau fani alături de echipe, cluburi, comunități și Federații naționale. (Andrei ARSENE)

Ciprian Popa, directorul CSS Bârlad și noul director național de dezvoltare din cadrul FRR, are de gând să se implice serios în realizarea acestui deziderat. După cum am anunțat în ediția de ieri a ziarului nostru, Ciprian Popa, directorul CSS Bârlad, a fost numit director național de dezvoltare în cadrul Federației Române de Rugby (FRR). Această numire a fost posibilă în urma retragerii lui Haralambie Dumitraș din această funcție și numirii lui ca președinte FRR. În noua sa calitate, Ciprian Popa are de gând să se implice mai mult decât îi permitea statutul până acum, în evoluția sportului cu balonul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Ionut Gabriel Istrate

    mult succes in acest proiect .

%d blogeri au apreciat: