Home » World » Un mort și 30 de răniți, după ce un vulcan din Japonia a intrat în erupție

Un mort și 30 de răniți, după ce un vulcan din Japonia a intrat în erupție

O persoană a murit și alte 30 au fost rănite după ce un vulcan a intrat în erupție în centrul Japoniei, proiectând în aer cenușă și pietre, au anunțat presa și oficialii locali. Muntele Ontake, cu o altitudine de 3.067 de metri, a început să erupă sâmbătă la prânz. Imaginile difuzate de televiziune au arătat nori de fum uriași ridicându-se din conul vulcanic, care este o destinație preferată de amatorii de drumeții în Japonia.”A fost ca un tunet și cerul s-a întunecat din cauza fumului”, a explicat pentru agenția Kyodo Shuichi Mukai, care administrează o cabană din apropierea vârfului. „Sunt 15 centimetri de cenușă pe sol”, a adăugat el.

La Tokyo, premierul Shinzo Abe le-a ordonat forțelor militare să trimită soldați la fața locului pentru a salva persoanele blocate la înălțime.

„Știm că sunt răniți și am cerut să se facă tot posibilul pentru siguranța persoanelor surprinse în timpul drumețiilor” pe munte, a declarat el presei.

Potrivit postului de televiziune NHK și agenției de presă Jiji, au fost semnalați peste 30 de răniți grav, dintre care cel puțin șapte și-au pierdut cunoștința. O femeie a decedat în cursul serii.

În plus, dintre cei aproximativ 300 de turiști care erau în drum spre vulcan în momentul erupției, aproximativ 40 vor petrece noaptea în adăposturi în apropiere de creastă și nu vor coborî până duminică, potrivit presei.

Cei care au putut coborî de pe munte sămbătă seara, erau în stare de șoc, potrivit mărturiilor lor. „Imediat ce am văzut erupția, m-am salvat, dar am fost acoperit imediat de cenușă”, a mărturisit un locuitor.

Echipajul unui avion le-a semnalat autorităților că fumul a atins o altitudine de aproximativ 10.000 de metri, potrivit Kyodo.

Agenția de meteorologie a anticipat noi erupții și a avertizat că materia expulzată de vulcan ar putea ajunge până la patru kilometri distanță de crater.

Ultima activitate majoră a Muntelui Ontake datează din 1979, când vulcanul a erupt peste 200.000 de tone de cenușă, potrivit presei locale.

Sursa: mediafax.ro

O persoană a murit și alte 30 au fost rănite după ce un vulcan a intrat în erupție în centrul Japoniei, proiectând în aer cenușă și pietre, au anunțat presa și oficialii locali. Muntele Ontake, cu o altitudine de 3.067 de metri, a început să erupă sâmbătă la prânz. Imaginile difuzate de televiziune au arătat nori de fum uriași ridicându-se din conul vulcanic, care este o destinație preferată de amatorii de drumeții în Japonia."A fost ca un tunet și cerul s-a întunecat din cauza fumului", a explicat pentru agenția Kyodo Shuichi Mukai, care administrează o cabană din apropierea vârfului. "Sunt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: